Hírek

Egy sokkoló házasság igaz története, rendezte: Christoph Waltz – Georgetown előzetes

Georgetown

Az Oscar-díjas osztrák színész rendezői debütálásában egy megtörtént esetet dolgoz fel, amihez az inspirációt egy magazincikk jelentette. Maga Waltz játssza a főszerepet is a Georgetown című hihetetlen, de igaz eseményeken alapuló filmben.

Amit még 2015-ben harangoztak be, és egy pillanat alatt felkeltette az érdeklődést: ez lesz ugyanis a zseniális színész rendezői debütálása. A film végre hamarosan érkezik is, az előzetest pedig már láthatjuk. A Georgetown címen futó produkció annak beharangozásának idején még The Worst Marriage in Georgetown munkacímen került be a köztudatba – ami egyébként elég jól összefoglalja a film alaptörténetét. Waltzot ugyanis a The New York Times egy meglepő cikke fogta meg annyira, hogy az eddig direktori minőségében még ismeretlen színész rendezőként is kipróbálja magát.

Az írás egy fiatal férfiről, Albrecht Muth-ról szólt, aki belopta magát egy gazdag idős özvegy, Viola Drath szívébe, majd feleségül is vette.

Muth ekkor 26 éves volt, a hölgy pedig 71. Ezzel a lépéssel a fiatalember fényűző életbe és a legfelsőbb társadalmi-politikai körökbe csöppent, miközben lényegében mindenről hazudott a saját, korábbi életét illetően. A hazugságsorozat azonban csúnyán visszaütött: Viola Drath-t holtan találták közös lakásukon, az elsőszámú gyanúsított pedig Albrecht Muth, akinek hazugságaira a nyomozás közben derült fény.

A férfit végül 2014-ben 50 év börtönbüntetésre ítélték gyilkosságért.

Az előzetes alapján egy brutál izgalmas, feszültséggel teli és igazán eredeti produkcióra számíthatunk, természetesen átütő színészi alakításokkal:

A filmben Viola Drath-t az Oscar-díjas Vanessa Redgrave alakítja, Christoph Waltz meg Albrecht Muth-ot. A filmben fontos szerepe lesz még Annette Beningnek is, aki az idős özvegy lányát, Amandát alakítja. A forgatókönyvet a Pulitzer-díjas David Auburn írta.

A Georgetown-t eredetileg 2018-ban tervezték bemutatni, ám erre végül idén kerül sor, május 14-én. Ekkor kerül mozikba (már ahol), 18-ától pedig VOD-on lesz elérhető – írja a Collider.

Németh Míra

Németh Míra 2019-ben csatlakozott a Filmtekercs csapatához. Miután látta az Amélie csodálatos élete című filmet, 12 évesen döntött úgy, hogy filmekkel akar foglalkozni. Azóta „mindenevő”: szerzői filmeket, blockbustereket, dokumentumfilmeket egyaránt szívesen fogyaszt, különösen kedveli a sajátos rendezői szemléletet, az abszurd humort és a társadalomkritikát a filmekben.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés