Hírek

Christopher Nolan új filmje a Universalnál készül

Christopher Nolan

Christopher Nolan legújabb filmje, mely J. Robert Oppenheimerről és az atombomba kifejlesztéséről szól, az Universal Pictures gondozásában készül majd el – adta hírül a Deadline.

Oppenheimer fizikus kulcsszerepet játszott az atombomba kifejlesztésében, s bár szükségesnek tartotta ezt a fejlesztést, nem kevés morális dilemma övezte életét. Ennek fényében felelősséget is vállalt, és igyekezett a nukleáris fegyverek szabályozását kidolgozni, további fejlesztéseket meggátolni.

A film az úgynevezett Manhattan terv történetét mutatja be.

Christopher Nolan feleségével, Emma Thomas-val készíti a filmet, aki régóta szakmai partnere a rendezőnek. A produkció 2022 első felében fog elkezdődni. A szereplőkről még szinte semmit nem tudni, de Cilian Murphy neve már többször felmerült.

A hosszú vívódás a Warner Bros.-val azonban mostanra biztosan véget ért. A Warner Bros. gondozásában  a közel 20 éves együttműködés során többek között A sötét lovag, az Eredet, a Dunkirk és a Tenet című filmek készültek el. A Tenet bemutatója körüli viták miatt már lehetett sejteni a közös munka végét, habár ez nem volt egy könnyű időszak senkinek a pandémia miatt. Ez a vita kiterjed a film mozis és azzal egyidejű streaming bemutatójára, ugyanis a stúdió hibrid forgalmazási megoldása eléggé dühítette Nolant és ennek hangot is adott.  Tény, hogy Christopher Nolan filmjei, akárcsak Denis Villenueve Dűne című alkotása, nagyvászonért kiáltanak.

Christopher Nolan filmjei Z-től A-ig

Azt már egy ideje tudni lehetett, hogy Christopher Nolan új filmjének forgatókönyvét több stúdiónak is elküldte, és folynak a tárgyalások, azonban most már biztos, hogy az Universal Pictures nyert el a film jogait.

 

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com