Hírek

Christopher Walken is szerepel majd a Dűne 2.-ben

Ha nem lett volna eléggé lenyűgöző eddig is a Dűne, tessék, a második részben Florence Pugh és Austin Butler mellé csatlakozik Christopher Walken is.

Denis Villeneuve Frank Herbert sci-fi regényéből adaptált Oscar-nyertes Dűnéjének folytatásában Walken alakítja majd az univerzum uralkodóját, IV. Shaddam császárt – adta hírül a Collider. Már az első részben többször megemlítették a császárt, eddig még nem láthattuk. Az ő lányát, Irulan hercegnőt Florence Pugh játssza, a Harkonnen dinasztia örökösét pedig Austin Butler.

A második rész onnan veszi fel a fonalat, ahol az első véget ért, természetesen Herbert regényének folytatásával. Az első rész óriási kritikai sikert aratott, és nagy rá az esély, hogy ez a folytatásban sem lesz másképp – egyfelől az eredeti szereplőgárda visszatérésére és az ahhoz csatlakozó további nagy nevekre, másfelől a forgatókönyvírókra alapozva: Villeneuve mellett a második részben is ott lesz társíróként Jon Spaihts (Utazók, A legsötétebb óra).

A Dűne az Oscar előszobájaként számon tartott idei BAFTA-n 11 jelölést gyűjtött be, amiből aztán 5-öt díjra váltott. Egészen hasonló volt az arány az Osca-gálán is, ahol 10 jelöléséből 6-ot nyert el.

A Dűne második része 2023. októberére várható.

Németh Míra

Németh Míra 2019-ben csatlakozott a Filmtekercs csapatához. Miután látta az Amélie csodálatos élete című filmet, 12 évesen döntött úgy, hogy filmekkel akar foglalkozni. Azóta „mindenevő”: szerzői filmeket, blockbustereket, dokumentumfilmeket egyaránt szívesen fogyaszt, különösen kedveli a sajátos rendezői szemléletet, az abszurd humort és a társadalomkritikát a filmekben.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com