Hírek

Chucky megint visszatér, hogy egy sorozaton át ijesztgessen!

chucky_atka

A 30. évfordulóját ünneplő Chucky nemsokára a kisképernyőn is teret hódít, és sorozat formájában ijesztget tovább.

Gyerekjáték című négy részt is megélt film első három epizódja mozifilm volt. A 25 éves évfordulóra készült negyedik részt már csak DVD-n adták ki. Idén pedig a film első bemutatójának 30. évfordulója alkalmából egy sorozat készül a rémbaba történetéből.

De nem csak az ikonná vált baba tér vissza, a filmek egyik forgatókönyvírója és rendezője, Don Mancini, a producer, David Kirschner, és Chucky hangját adó Brad Dourif mgint együtt dolgoznak, hogy a Gyerekjáték rémtörténete ne merüljön feledésbe.

Don Mancini azt nyilatkozta, hogy a sorozat sötét és felkavaró lesz, hátborzongatóbb mint valaha.  A film producer pedig elmondta, hogy a történet folytatásáról van szó, és jelenleg egy 8 részből álló sorozatot terveznek, ami valóban ijesztő lesz.

A Gyerekjáték sokat megélt már, és sok változáson ment keresztül. Cikkírónk szerint pont a komikusság beiktatása volt eddig a legsikeresebb húzás:

“Az eredeti Gyerekjáték trilógiát hamar és gyorsan a köztudatba vésték a készítők. Az 1991-es harmadik részre viszont már érezhetően kifogytak az ötletekből, a figurát jótékony szünidőre küldték. 1998-ban aztán eléggé felborult a világ rendje: a Chucky menyasszonyával a franchise elismerte saját nevetségességét, és egy jó adag öniróniával állt a legújabb történethez. A végeredményt nem véletlenül tartják a sorozat legjobb darabjának: igazi horror komédia, amely úgy képes saját magán röhögni, hogy közben a nézőt is szórakoztatja.” (Polgári Lilla)

 

Avatar

Keller Mirella

Keller Mirella az ELTE Filmelmélet és filmtörténet, illetve Magyar nyelv és irodalom szakán végzett. Jelenleg a Nyelvtudományi Doktori Iskola hallgatója. 2008 óta publikál filmes cikkeket. A Filmtekercs.hu ötfős szerkesztőcsapatának tagja. kellermirella@filmtekercs.hu

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A szuperhősök már ezerszer megmentették a világot a moziban. Mi a helyzet a tévével?

A VLOGtekercs ebben a hónapban a képregényadaptációk közül azokkal foglalkozik, amik nem a mozit célozzák. A tévében és a streaming-szolgáltatókon sorra érkeznek azok a képregényfeldolgozások amik valamilyen módon különlegesek, ráadásul nem csak saját kategóriájukban. A szuperhősök már meghódították a teljes popkultúrát, beleértve a kiképernyőt is, most megmutatjuk, hogyan!

Műsorvezető: Németh Míra

Szöveg: Vida László

Vágó: Nagy Tibor

Főcím: Gyenes Dániel

Projektvezető: Nagy Tibor

Producer: Molnár Kata Orsolya