Hírek

Cicaverzum premier a legészakibb A-kategóriás fesztiválon

A novemberi Tallinn Black Nights Nemzetközi Filmfesztivál, Észak-Európa élvonalbeli szemléje nyilvánosságra hozta az elsőfilmes versenyprogramját. Szeleczki Rozália Cicaverzum című filmje meghívást kapott a rangos válogatásba.

A kiemelkedő kisfilmeket, reklámokat és közkedvelt videóklipeket jegyző Szeleczki Rozália bemutatkozó mozifilmje, a Cicaverzum egy abszurd szerelmi háromszög története egy rejtélyes fekete Macskával a főszerepben, aki Patkós Márton búgó hangján csábítja el a Törőcsik Franciska alakította Fánit.

A Tallinn Black Nights Filmfesztivál Észak-Európa legjelentősebb fesztiváljává és legmozgalmasabb szakmai platformjává nőtte ki magát az elmúlt időszakban. A nagyszabású seregszemlén mintegy 250 filmet és 300 rövidfilmet, animációt vetítenek. A Cicaverzum a legjobb elsőfilm díjáért versenyez a 27. Tallinn Black Nights Filmfesztiválon, ami november 3-án kezdődik.

„Hatalmas öröm és megtiszteltetés egy olyan A-kategóriás nemzetközi fesztiválon versenyezni, ami az elmúlt években akkorát fejlődött, mint a tallinni filmfesztivál. A Balti országok filmszakmai összefogásáról minden kis ország példát vehet. Izgatottan várjuk, hogy a nemzetközi közönség hogyan fogadja a gengszter rapper macskánkat, személyesen részt veszünk a vetítéseken, hogy átélhessük a nézői reakciókat.” – nyilatkozta a film producere Iványi Petra.

A Cicaverzum főhőse a harmincéves Fáni, aki menekül a szerelemtől, hiszen ha megtetszik neki egy férfi, azonnal a halálát vizionálja.

Környezete hiába próbálja összehozni valakivel, ő inkább a magányt választja, és a munkájára koncentrál. Amikor egy napon egy rejtélyes fekete Macska kezd el udvarolni neki, akinek a búgó hangját csak ő hallja, minden megváltozik. Fáni annyira a Macska hatása alá kerül, hogy azt is elhiszi, ez az igaz szerelem. A szokatlan románc egyre különösebb fordulatokat vesz, mígnem Fáni a manipulatív Macska miatt olyan mélyre kerül, hogy majdnem mindent elveszít, ami addig fontos volt neki.


Szeleczki Rozália Kemény Zsófi költő-író-slammerrel közösen írta a Cicaverzum forgatókönyvét, operatőre M. Deák Kristóf, látványtervezője Pater Sparrow, a jelmezeket Szlávik Juli tervezte, vágója Érdi Zsófi, zeneszerzője Czitrom Ádám, casting direktor pedig Ascher Irma volt.

A Cicaverzum október 19-től látható a hazai mozikban.

Sztepanov Márkó

Sztepanov Márkó a METU képalkotás szakán diplomázott 2023-ban, jelenleg televíziós műsorkészítő mesterképzést végez. Javíthatatlan mozifüggő, filmkészítéssel foglalkozik és filmrendezői ambíciókkal is rendelkezik. Mindenevő, de a horror és az akció műfajok a gyengéi és bármikor megvédi Michael Bay renoméját.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!