Hírek

Az első kép Christopher Nolan új filmjéből, a Oppenheimerből

Oppenheimer-Cillian-Murphy

Az Universal Picture közzétette Christopher Nolan következő filmjének első képét, amelyen Cillian Murphy látható. Emellett további színészek is csatlakoztak a produkció stábjához.

Nolan életrajzi filmjének középpontjában egy kutató áll, aki a második világháború alatt közreműködött az atombomba elkészítésében. Ezt a szerepet Cillian Murphy-re osztotta, akiről megjelent az első filmkép.

A produkció csatlakozik Kenneth Charles Branagh is, aki a Dunkirkban és a Tenetben is szerepelt, legutóbb pedig a Belfast című filmben láthattuk. Ezzel Christophe Nolan és Kenneth Branagh harmadik közös együttműködése veszi kezdetét. Miközben Hollywoodban igazi nagy névvé vált Kenneth Branagh, egy színházi produkcióban is részt vesz, ahol Hercule Poirot-t alakítja egy Agatha Christie színházi adaptációban.

Az Oppenheimer első képe J. Robert Oppenheimer portréját mutatja meg, akinek a szájában cigaretta utalásként a tudós erős nikotinfüggésére. Cilian Murphy volt az Eredet álomáldozata, a Dunkirk pánikoló katonája és Batman egyik ellenfele, a Madárijesztő. Ezúttal tudóssá alakul, az atombomba szülőatyjává.

A film tervezett költségvetése 100 millió dollár, s bizony kíváncsian várjuk, hogy a súlyos témát hogyan jeleníti majd meg Nolan a blockbusterek filmnyelvével.

A produkció további sztárja Florence Pugh, aki Jean Tatlock-ot alakítja majd, Oppenheimer szeretőjét. Benny Safdie alakítja majd Teller Edét, a magyar fizikust, a hidrogénbomba atyját. Emily Blunt alakítja Katherine Vissering Oppenheimer, J. Robert Oppenheimer feleségét. További szereplők között található Jack Quaid, Josh Hartnett, Dane DeHaan, Rami Malek, Robert Downey Jr. és Matt Damon is.

Christopher Nolan írta a film forgatókönyvét a 2005-os American Prometheus: The Triumph of J. Robert Oppenheimer című regény alapján, aminek szerzői Kai Bird és Martin J. Sherwin.

Keleti Léda

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com