Hírek

Cillian Murphy alakítja Oppenheimert Nolan új filmjében

Christopher Nolan új filmjét már nem a Warner Bros., hanem az Universal jelenteti meg. Egyik kedvenc színészét azonban viszi magával.

Az atombomba édesapjaként ismert J. Robert Oppenheimerről forgat filmet a masszív és ambiciózus blockbustereivel az utóbbi években hódító Christopher Nolan. Az elmúlt tizenhárom évében a legkisebb léptékű projektje a II. világháború idején játszódó akcióthrillere, a Dunkirk volt – most újból történelmi témába kóstol bele az angol rendező. Ezúttal azonban nem a jól megszokott Warner Bros. feliratot láthatjuk majd a mozi indulásakor, hanem a Universal földgömbje tárul majd szemünk elé.

Christopher Nolan filmjei Z-től A-ig

A film címe egyelőre stílszerűen Oppenheimer, a főszerepben pedig azt a színészt láthatjuk majd, aki jó pár Nolan-filmben szolgált már. Ő volt az Eredet „álomáldozata”, a Dunkirk pánikoló katonája, valamint három epizódon keresztül Batman egyik leginkább elborult ellenfele, a Madárijesztő.

Cillian Murphy alakítja majd a tudóst, aki az utóbbi években a Birmingham bandája című sorozattal szerzett magának további ismertséget.

Christopher Nolan új fimjének már bemutatódátuma is van: 2023. július 21-én érkezik a Manhattan-tervről szóló alkotás az amerikai mozikba. Az Oppenheimert is IMAX-kamerákkal rögzítik majd, csakúgy, mint a rendező utóbbi alkotásait.

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel a Magazin és Kritika rovat szerkesztője. Kedvencei a morális kérdéseket feszegető filmek, a kamaradarabok és az igényes blockbusterek.