Hírek

CineFest 2016: Véget ér a CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál

cinefest1Véget ér ma a 13. Jameson CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál, a záróünnepségen átadják a fesztivál díjait.

A versenyprogramban 18 játékfilmet mutattak be, olyan alkotások voltak köztük, mint Az ember, aki mindent tudott (Swiss Army Man) vagy az új-zélandi Taika Waititi rendezte Vademberek hajszája és a neves amerikai rendezőnő, Kelly Reichardt legújabb munkája, az Egyes nők.

A fesztivál díszvendége volt Juliette Binoche Oscar-díjas francia színésznő, aki átvette a filmmustra különdíját; és itt volt Makk Károly, aki a fesztivál életműdíját kapta.

A CineFest idén új programstruktúrával, erősebb versenyválogatással és minden eddiginél változatosabb szekciókkal készült. A versenyprogram új kisjátékfilmes és animációs egységgel, a CineNewWave-vel bővült, de elindult az új éjszakai vetítéssorozat, a Midnight Screenings is. Emellett újdonságként szerepelt a zenére összpontosító MusicDocs szekció, valamint a Filmkritikusok Nemzetközi Szövetségével (FIPRESCI) együttműködve, idén először meghirdetett Talent Campus.

cinefest_nyito

Három szekcióban három magyar alkotás premierjét is láthatta a közönség, a vetítéseket pódiumbeszélgetések követték. A zenei témájú filmek szekciójában, a MusicDocs-ban mutatták be a közönségnek Bereczki Csaba Soul Exodus című dokumentumfilmjét, amelyben klezmerzenészek nyugatról utaznak keletre, hogy kelet-európai gyökereiket megtalálják.

A fesztivál számos különleges vendéget: köztük rendezőket, forgatókönyvírókat hívott meg, akikkel a közönség és a szakma is találkozhatott.

Címkék
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com