Hírek

Kiderült, hogy ki lesz a CineFest zsűrielnöke

A 16. CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál idei zsűrijének elnöke a Locarnói Filmfesztiválon Ezüst Leopárd-díjat elnyert Denis Côté, aki mellett többek között Müller Péter Sziámi is helyet kapott a zsűriben. A fesztivál Kitekintő szekciójában olyan filmcsemegéket láthat a közönség, mint a Cannes-ban Arany Pálmát nyert Élősködők, de itt debütál Deák Kristóf Foglyok című egész estés filmje is.

A CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál zsűrijét idén Denis Côté vezeti. A számos díjat, köztük a Locarnói Filmfesztivál Ezüst Leopárdját és a Berlinale Alfred Bauer-díját elnyert művész filmjeiből a Kitekintő szekcióban retrospektív sorozatot is szervez a fesztivál. A programban A bársonyos bőr, a Szellemvárosi antológia és a Wilcox című filmjét is megtekinthetik a Miskolcra látogatók.

A CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál idei nemzetközi zsűrijének magyar tagjai a Mindenki című kisjátékfilmért 2016-ban Oscar-díjat nyert Deák Kristóf; a Sziget Fesztivál és a Bartók Plusz operafesztivál egyik alapítójaként, előadóként, rendezőként és dalszövegíróként is jól ismert Müller Péter Sziámi és a nagysikerű Szürke senkik című filmet rendező és az Ostrom című kisjátékfilmmel Diák Oscar-díjat nyert Kovács István.

A fesztivál nemzetközi zsűrijében helyet kapott a tbiliszi Filmművészeti Egyetem dékánja és az Abasha Filmfesztivál igazgatója, Zviad Dolidze; a tavalyi CineFesten az Ok-okozat című filmért Zukor-díjat nyert Darko Stante; a sokszoros díjnyertes kínai játékfilm- és tévérendező, Zheng Dasheng; a Golden Globe-díjakat odaítélő testület, a Hollywood Foreign Press Association osztrák tagja, Barbara Gasser és Dennis Washington, aki olyan fontos hollywoodi filmek díszlettervezője volt, mint a Dante pokla, vagy Alexander Payne remeke, a 2012-ben a CineFesten is nagy sikerrel bemutatott Nebraska.

A 16. CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál Kitekintő szekciója idén is különleges alkotásokat kínál.

A szekcióban többek között a világon először láthatja a közönség az Oscar-díjas Deák Kristóf játékfilmjét. A Foglyok című film egy hihetetlen, de igaz történet, az egyetlen magyar alkotás a programban.

Mlinárik Mariann

Mlinárik Mariann

Mlinárik Mariann az ELTE-n végzett filmelmélet és filmtörténet, illetve történelem szakon. Érdekli a marketing, a reklám és a streaming platformok világa, specializációja a horror és a társadalmi problémákkal foglalkozó filmek. mlinarikmariann@filmtekercs.hu

FM ‘tekercs Podcast

Hirdetés

Hirdetés

Weboldalunkon sütiket használunk.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk..