Hírek

A CineFesten és a Színházak éjszakáján is látható lesz a Hetedik alabárdos

Magyarországi premierje előtt a Katona József Színházban is látható lesz a Színházak éjszakáján Vékes Csaba Hetedik alabárdos című filmje, amely a pénteken kezdődő miskolci Jameson CineFest versenyprogramjában is szerepel.

A nézők mindkét rendezvényen találkozhatnak és beszélgethetnek a film alkotóival, színészeivel. A Katonában a moderátor Nyáry Krisztián író, irodalomtörténész, a Líra Könyv Zrt. kreatív igazgatója lesz szeptember 16-án.

Vékes Csaba filmje egy humoros karriertörténet, amelyben a mellőzött színész egy váratlan felkérésnek köszönhetően a teátrum vezető rendezőjévé válik. A napjaink színházi világában játszódó, szürreális elemekkel tarkított szatírából kiderül, hogy a főhős mit tud kezdeni a vadonatúj megbízatással.

A filmben a címszereplő Bánki Gergely mellett Sárközi-Nagy Ilona, a debreceni Csokonai Nemzeti Színház művésze, Bezerédi Zoltán, Ónodi Gábor, Ujlaki Dénes, Mohai Tamás, Nagy Ervin, Murányi Tünde, Kalocsay Mercedes, Ruszina Szabolcs, Majzik Edit, Felhőfi-Kiss László, Dióssi Gábor, Pálos Hanna és Polgár Péter látható.

A Filmalap fiatal tehetségeket támogató Inkubátor Programjának elsőként elkészült alkotását a hazai mozikban szeptember 21-től vetítik, világpremierjét szeptember 2-án tartották az alkotók jelenlétében a 41. Montreali World Filmfesztiválon.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com