Hírek

Ráncfelvarrás a Cinema City Arénában!

A tavaly megkezdődött felújítások részeként újra megnyílt az Aréna Pláza mozikomplexumának VIP részlege, amelyet kedden délben mi is szemügyre vehettünk.

Az érdeklődő vendégeket Darth Vader, Jack Sparrow és Deadpool köszöntötte a VIP szekció előterében, amely alaposan megváltozott január 15-e óta. A kiszolgálás módja teljes mértékben átalakult, hiszen eltűnt a pult, amely mögül a személyzettől kérhettünk ételt-italt. A helyét átvette a self-service, vagyis önkiszolgáló, svédasztalos megoldás. Rögtön meg is kóstolhattuk, hogy a mozi séfje mit kínál majd a nagyérdeműnek.

Miután a lobby elcsendesedett és csak Vader nagyúr szuszogása hallatszott,

Buda Andrea, a Cinema City marketingigazgatója köszöntött két rohamosztagossal az oldalán. A mozihálózat történetének fontosabb állomásai mellett a jelenleg is zajló, 9 országot érintő renovációs tervekre is kitért. Egy levetített kisfilm illusztrálta a hatalmas változást, ami lezajlott a kontinens országaiban, kiváltképp a brit megaplexekben, de a románinai 4DX mozi megnyitását, illetve a lengyel, a cseh, a szlovák és az izraeli felújításokat is figyelemmel kísérhettük.

Az igazgatónő mindemellett az itthoni fejleményekről is szót ejtett. A 2016-ban megnyitott győri 4DX mozi után idén márciustól már Debrecenben is élvezkedhetnek a négydimenzió szerelmesei. E két állomás között került sor a VIP termek fazonírozására, ami teljes szék- és kárpitcserét, a belső terek átformálását és egy közel egy hónapos folyamatot, valamint több mint 150 ember munkáját jelenti.

Befejezésként elmondta, hogy tematikus estekkel, speciálisan az alkalomra elkészített ételekkel, a mozi séfje által tartott „főzőórákkal”, valamint a személyzet továbbképzésével igyekeznek kielégíteni a nézők igényeit és kompenzálni a megemelkedett jegyárakat.

Az esemény egy közös mozizással zárult. Megtapasztaltuk a VIP termek már-már álmosító kényelmét a hatalmas fotelokban, amik akár ágyként is funkcionálhatnának. Három filmet ajánlottak fel megtekintésre; A víz érintését, A szabadság ötven árnyalatát és a Sötétben című alkotást. A mi választásunk a harmadikra esett, és nem is csalódtunk: a Diane Kruger főszereplésével készült, Fatih Akin rendező Golden Globe-díjas filmje nyomasztó, de tartalmas szórakozást nyújtott.

Gyenes Dániel

Gyenes Dániel

Gyenes Dániel a PPKE kommunikáció szakos, filmen és újságíráson specializált hallgatója. Ha egy filmben egyszerre jelenik meg a misztikum és a társadalomkritika, nála tuti befutó.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

Kilépve a karanténból, de még annak hatása alatt elkészítettük a VLOGtekercs Romantika és nevetés listáját! 12 olyan vígjátékot és-vagy romantikus filmet listáztunk nektek, amit azoknak is látniuk kell, akiket egyébként hidegen hagy valamelyik műfaj. Az egy tucat film között van tinikomédia, animációs film, kicsit alpári, vagy éppen visszafogottabb, de egészen abszurd mozi is, hogy az egész család kedvére válogathasson. Igyekeztünk az elmúlt húsz év filmterméséből válogatni, de volt néhány klasszikus darab, amit annyira a szeretünk, hogy muszáj volt feltennünk a listára. Ráadásul arra is figyeltünk, hogy mindegyik filmet megtaláljátok valamelyik hazai streaming-szolgáltatón!

Inkább elolvasnád?

 

  • Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor
  • Vágó: Nagy Tibor
  • Főcím: Gyenes Dániel
  • Projektvezető: Nagy Tibor
  • Producer: Molnár Kata Orsolya