Hírek

Johnny Depp ráncolja a homlokát – City of Lies előzetes

city of lies

A City of Lies a két rapper, Tupac és Notorious B.I.G. gyilkosát próbálja megtalálni a megfáradt Johnny Depp és a helyét kereső Forest Whitaker főszereplésével.

Az igaz történeten alapuló City of Lies húsz évvel a két rapper meggyilkolása után veszi fel a fonalat, amikor is egy rendőrnyomozó (Depp) és egy újságíró (Whitaker) felmelegítik a megoldatlan ügyeket. A nyomozás során ráébrednek, hogy a rendszerszintű korrupció és a hazugságok lehetetlenné teszik a munkát. A bűnügyi drámát Brad Furman (Beépülve – Az Escobar-ügy, Vakszerencse) rendezi Randall Sullivan könyve alapján. Christian Contreras forgatókönyve egyébként rajta volt a 2015-ös hollywoodi Blacklisten (a legjobb el nem készült forgatókönyvek listáján),

ami persze automatikusan nem jelent sem jót, sem rosszat.

A langyos előzetesből egyelőre úgy tűnik, a Legendás állatok sminkjéből szabadult Johnny Depp nagyon szürke lesz a szerepben, Whitaker pedig mintha nem értené, mit akarnak tőle ebben a filmben. Remélem, hogy nem így lesz, hiszen a téma kellőképpen izgalmas – mindenesetre a City of Lies idén szeptemberben kerül az amerikai mozikba.

https://youtu.be/809D5d77rsU

Gyöngyösi Lilla

Gyöngyösi Lilla az ELTE irodalom- és kultúratudomány szakán végzett. Specializációja a szerzői film, a western és az intermedialitás, mániája az önreflexió. Újságíróként és marketingesként dolgozik. A Filmtekercs.hu főszerkesztője.
gyongyosililla@filmtekercs.hu