Hírek

Clint Eastwood utolsó utáni szerepe – The Mule előzetes

A 88 éves Clint Eastwood idén sem pihen: A párizsi vonat című filmjét az év elején láthattuk, de remélhetőleg a 2018 végén érkező The Mule egy jobb alkotás lesz.

Sokáig úgy tudtuk, hogy a 2012-ben bemutatott Az utolsó csavar című dráma lesz Clint Eastwood utolsó filmes alakítása. Még szerencse, hogy végül nem, ugyanis a felejthető sportdráma helyett Hollywood nagy öregje ismét magát rendezheti. A Gran Torino után tíz évvel jöhet tehát a The Mule című bűnügyi történet.

A Breaking Bad vagy az Ozark juthat először eszünkbe a sztori alapján, mely egy 90 éves drogfutárról szól.

Eastwood játssza a főszerepet, az utána nyomozó ügynököt pedig Bradley Cooper, akivel már együtt dolgoztak az Amerikai mesterlövészen. Mellettük még Laurence Fishburne-t, Andy Garciát, Dianne Wiestet, Michael Penát és Az apácában szereplő fiatal Taissa Farmigát is láthatjuk.

A macska-egér játék történetét maga Eastwood írta egy megtörtént esemény alapján. Társa a bajban pedig Nick Schenk volt, így újra összeállt a Gran Torinoért felelős forgatókönyvíró duó. Nagy reményeink fűződnek ehhez a filmhez, hiszen az idős rendezőnek jó ideje nem volt széles körben elismert alkotása – ha csak az Oscar-jelölt, de vegyes érzéseket kiváltó Amerikai mesterlövészt nem számítjuk annak.

A The Mule december 14-én érkezik az amerikai mozikba. A tervezett magyar premier január 3.

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel 2017-ben csatlakozott a Filmtekercs szerkesztőségéhez, 2018 és 2022 között szerkesztőként segítette a lap mindennapi működését. Bár celluloid-mindenevő, kedvencei a morális kérdéseket feszegető filmek, a kamaradarabok, az igényes blockbusterek, emellett szenvedélyes katasztrófaturista is, így nincs olyan egy-kétpontos film, amely ne keltené fel az érdeklődését.