Hírek

Clint Eastwooddal társul Sam Rockwell

Clint Eastwood egy ideig környékezte a The Ballad of Richard Jewell munkálatait, és végül sikerült is beleülnie a rendezői székbe. Mióta korábban távozott a produkcióból a főszereplőpáros, nem volt hírünk arról,  milyen szereplőgárdával készül a film. Most végre van egy lehetséges jelölt.

A The Ballad of Richard Jewell című dráma sorsa máris egészen kalandos. A 20th Century Fox szárnyai alatt kezdték készíteni, és eredetileg Ezra Edelman rendezte volna, ő azonban otthagyta a produkciót. Hasonlóképp veszítette el a két főszereplőjét, Leonardo DiCapriót és Jonah Hillt is – bár a két színész producerként a film mellett maradt. A stúdiót pedig útközben felvásárolta a Disney gigabirodalma.

Ez év elején aztán felbukkant Clint Eastwood a projekt körül, és a film sorsa máris fényesebbnek tetszett, hiszen régi ismerőse volt a stúdióvezetőnek, Alan Hornnak. Eastwood azonban hiába jelentkezett be rendezőnek, a Disney nem látott fantáziát a drámában (és nem is illene túlságosan a blockbusterekből álló portfóliójába), ezért elengedte, így a dráma átkerült a Warner Brothershöz. Eddig kellett várnunk, hogy végre további konkrétumokat tudjunk meg a stábról. A Variety értesülései szerint a Három óriásplakát Ebbing határábannal Oscar-díjat nyerő Sam Rockwell már a célegyenesben van, hogy aláírjon a The Ballad of Richard Jewellhez.

Richard Jewell

A film története valós eseményeken alapul. Richard Jewell biztonsági őrről szól, aki az 1996-os atlantai olimpia alatt felfedezett egy táskába rejtett bombát a Centennial Parkban. Hősből azonban hamar terrorista lett a közvélemény előtt, amikor őt vádolták meg a robbanószer telepítésével. Noha végül felmentették, a jó híre és az egészsége sosem lett a régi: 44 évesen halt meg szívelégtelenségben. Rockwell DiCapriót váltja Jewell ügyvédjének szerepében. A forgatókönyvet Billy Ray írja, amelynek Marie Brenner a Vanity Fairben megjelent riportja képezi az alapját.

Vida László

Vida László a Debreceni Egyetem kommunikáció- és médiatudományi szakának újságíró specializációján végzett. Szakterülete a sci-fi, a fantasy, a képregényfilmek és bármi, aminek videojátékokhoz van köze.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com