Hírek

Megható előzetest kapott az A24 új filmje, főszerepben Joaquin Phoenix

A fekete-fehérben leforgatott C’mon C’mon előzetese egy emberi és érzékeny drámát ígér, amely főszerepébe Phoenix került, akinek ez lesz az első filmje a Joker óta. A forgatókönyvet írta és a filmet rendezte: Mike Mills.

Az amerikai függetlenfilmek forgalmazására specializálódott A24 új filmjének első ízelítője alapján ezúttal is hozza majd a megszokott formáját. A stúdió olyan filmekkel rukkolt eddig elő, mint például az Örökség, az Ex Machina, a Lady Bird, a Holdfény, a Fehér éjszakák és a nemrég bemutatott Bárány. Sokak, és egyre többek szemében az, ha egy filmet az A24 forgalmaz, már garancia a sikerre. A stúdió egyik legújabb dobása a Joaquin Phoenix főszereplésével készült C’mon C’mon, amelyet szeptember 6-án mutatnak be a Telluride Filmfesztiválon – adta hírül a Deadline. 

Az, hogy egy Mike Mills-filmet forgalmaz az A24, cseppet sem meglepő, hiszen a rendezőre jellemzőek az érzékeny, emberközpontú, ugyanakkor társadalmi kérdésekkel foglalkozó, olykor önéletrajzi ihletésű filmek. Ő írta és rendezte a Huszadik századi nőket is (szintén e stúdió forgalmazásában), amelynél anyjával való kapcsolata inspirálta, korábban pedig a Kezdőket, amelyben pedig apjával való kapcsolatát dolgozta fel.

A C’mon C’mon-ban is fontos szerepet kap a családi szál.

A főszerepben Johnny (Phoenix), egy dokumentumfilm-készítő áll, aki az USA különböző pontjain kérdez meg gyerekeket arról, mit gondolnak, mi zajlik a világban. Különösen személyessé akkor válik a történet, amikor Johnny eljut saját unokaöccséhez, a 8 éves Jesse-hez (Woody Norman), és szoros kapcsolat kezd kialakulni kettejük között.

A C’mon C’mon valószínűleg nem lesz mentes társadalmi kérdésektől sem, de az előzetes alapján elsősorban egy érzékeny, megkapó és szép drámára számíthatunk.

Németh Míra

Németh Míra 2019-ben csatlakozott a Filmtekercs csapatához. Miután látta az Amélie csodálatos élete című filmet, 12 évesen döntött úgy, hogy filmekkel akar foglalkozni. Azóta „mindenevő”: szerzői filmeket, blockbustereket, dokumentumfilmeket egyaránt szívesen fogyaszt, különösen kedveli a sajátos rendezői szemléletet, az abszurd humort és a társadalomkritikát a filmekben.