Hírek

Hulla jó kedv a túlvilágon – Itt a Coco teljes előzetese

Coco

A Pixar tavaly szünetelt, de idén két filmmel is visszatérnek. A Verdák 3. június 15-én kerül a hazai mozikban, míg a Coco az év végére várható. Az előzetes azonban már itt van.

Ha a Pixar eredeti ötlettel áll elő, arra különösen érdemes odafigyelni. Még a vitatott próbálkozásaikról (Merida, a bátor; Dínó tesó) is elmondható, hogy egyedi koncepcióval bírtak, a Coco esetében már ismerősebb terepre tévedtünk. Az elsőre Az élet könyve című rajzfilmre hajazó látványvilág azonban a rejtegetett történetében szolgáltathat frissítőt számunkra.

Miguel egy mágikus gitár segítségével a halottak világába kerül, ahol találkozik elhunyt rokonaival, és az előzetes alapján igyekszik fényt deríteni apja személyére is. A családi szál rengeteg lehetőséget hordoz magában, melyekkel a Pixar korábbi munkáiban is élt. Ráadásul a gyász feldolgozása egy gyerek számára fontos tanulsággal is szolgálhat.

Könnyen lehet, hogy könnyezni fogunk a végére – ezt már megszokhattunk a stúdiótól.

A vidámságról azonban nem kell elfeledkezni. A főképp feketében, lilában és narancsban úszó kavalkád ugyan elrugaszkodik az eddigi Pixar művektől, de még mindig játékosnak hat. A rendezői székben a Toy Story-filmekért is felelős Lee Unkrich foglal helyet. Hogy ez a film az újabb Dínó tesó vagy a WALL-E örököse lesz-e, november 23-án derül ki.

 

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel a Magazin és Kritika rovat szerkesztője. Kedvencei a morális kérdéseket feszegető filmek, a kamaradarabok és az igényes blockbusterek.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés