Hírek

A világ az övék – A Coen tesók írják A sebhelyesarcú remake-et

Már rendező is csatlakozott A sebhelyesarcú legújabb feldolgozásához, az olasz Luca Guadagnino személyében – értesült az IndieWire.

A Universal Pictures már régóta emlegeti, hogy újabb remake-et készít az 1932-es A sebhelyesarcúból, melyet Howard Hawks rendezett, és amiből később egy sokkal sikeresebb újragondolás következett. Az Amerikában szerencsét próbáló gátlástalan kubai bevándorló felemelkedése a gengsztervilágban Al Pacino alakításával lett világhírű, aki a Brian De Palma által rendezett 1983-as verzióban mutatta meg, hogy kell villámgyorsan a csúcsra jutni, majd alászállni.

Diego Luna a Narcos: Mexico fő gengszterének szerepében.

Korábban Diego Luna (Narcos: Mexico, Zsivány Egyes) főszereplésével képzelték el a folytatást. Ezt egyelőre nem cáfolták, de nem is erősítették meg. A film a méltán elismert testvérpár, Ethan Coen és Joel Coen forgatókönyvéből készül, akiknek nem kell a szomszédba menni, ha bűnügyi filmet kell készíteni.

Az alkotást Luca Guadagnino rendezi, aki az utóbbi években hozzászokott a különböző felújításokhoz.

A 2015-ös Vakító napfényben és a 2018-as Sóhajok is mind remake-ek voltak, ráadásul jelenleg dolgozik még A legyek ura egy újragondolásán is. Legnagyobb nemzetközi áttörése a Szólíts a neveden című könyvadaptáció volt, melynek folytatása, a Találj rám! is az előkészületi fázisban van. Guadagnino emellett a We Are Who We Are című minisorozat rendezésével is foglalkozik. Elfoglalt ember.

A sebhelyesarcú új feldolgozásának premierdátumát még nem tűzték ki. Guadagnino adaptációja az elhangzottak szerint Los Angelesben fog játszódni, és jobban ráfekszik a bevándorlás témájára.

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel a Magazin és Kritika rovat szerkesztője. Kedvencei a morális kérdéseket feszegető filmek, a kamaradarabok és az igényes blockbusterek.