Hírek

A világ az övék – A Coen tesók írják A sebhelyesarcú remake-et

Már rendező is csatlakozott A sebhelyesarcú legújabb feldolgozásához, az olasz Luca Guadagnino személyében – értesült az IndieWire.

A Universal Pictures már régóta emlegeti, hogy újabb remake-et készít az 1932-es A sebhelyesarcúból, melyet Howard Hawks rendezett, és amiből később egy sokkal sikeresebb újragondolás következett. Az Amerikában szerencsét próbáló gátlástalan kubai bevándorló felemelkedése a gengsztervilágban Al Pacino alakításával lett világhírű, aki a Brian De Palma által rendezett 1983-as verzióban mutatta meg, hogy kell villámgyorsan a csúcsra jutni, majd alászállni.

Diego Luna a Narcos: Mexico fő gengszterének szerepében.

Korábban Diego Luna (Narcos: Mexico, Zsivány Egyes) főszereplésével képzelték el a folytatást. Ezt egyelőre nem cáfolták, de nem is erősítették meg. A film a méltán elismert testvérpár, Ethan Coen és Joel Coen forgatókönyvéből készül, akiknek nem kell a szomszédba menni, ha bűnügyi filmet kell készíteni.

Az alkotást Luca Guadagnino rendezi, aki az utóbbi években hozzászokott a különböző felújításokhoz.

A 2015-ös Vakító napfényben és a 2018-as Sóhajok is mind remake-ek voltak, ráadásul jelenleg dolgozik még A legyek ura egy újragondolásán is. Legnagyobb nemzetközi áttörése a Szólíts a neveden című könyvadaptáció volt, melynek folytatása, a Találj rám! is az előkészületi fázisban van. Guadagnino emellett a We Are Who We Are című minisorozat rendezésével is foglalkozik. Elfoglalt ember.

A sebhelyesarcú új feldolgozásának premierdátumát még nem tűzték ki. Guadagnino adaptációja az elhangzottak szerint Los Angelesben fog játszódni, és jobban ráfekszik a bevándorlás témájára.

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel a Magazin és Moziban rovat szerkesztője. Kedvencei az életszagú, morális kérdéseket feszegető filmek, a kamaradarabok és az igényes blockbusterek.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

Kilépve a karanténból, de még annak hatása alatt elkészítettük a VLOGtekercs Romantika és nevetés listáját! 12 olyan vígjátékot és-vagy romantikus filmet listáztunk nektek, amit azoknak is látniuk kell, akiket egyébként hidegen hagy valamelyik műfaj. Az egy tucat film között van tinikomédia, animációs film, kicsit alpári, vagy éppen visszafogottabb, de egészen abszurd mozi is, hogy az egész család kedvére válogathasson. Igyekeztünk az elmúlt húsz év filmterméséből válogatni, de volt néhány klasszikus darab, amit annyira a szeretünk, hogy muszáj volt feltennünk a listára. Ráadásul arra is figyeltünk, hogy mindegyik filmet megtaláljátok valamelyik hazai streaming-szolgáltatón!

Inkább elolvasnád?

 

  • Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor
  • Vágó: Nagy Tibor
  • Főcím: Gyenes Dániel
  • Projektvezető: Nagy Tibor
  • Producer: Molnár Kata Orsolya