Hírek

Coenék elrabolják, Jodie Foster túszul ejti George Clooneyt

moneymonster Nagyon izgalmas és hatásos előzetest kapott Jodie Foster legújabb rendezése, a Money Monster címet viselő túszdrámás thriller. A főszerepben George Clooney és Julia Roberts.

Szegény George Clooney: 2016 nem az ő éve, már ami karakterei sorsát illeti. A Coen testvérek hamarosan mozikba kerülő Ave, Caesar! (előzetes) történetében elrabolják őt, míg a Money Monster egy túszdráma rossz oldalára kényszeríti a színészt.

Néhány sorozatepizódot követően (Kártyavár, Orange is the New Black, készülő Charlie epizód) ismét nagyjátékfilmet rendez Jodie Foster. A film címe egy fiktív pénzügyi tanácsadó show-ra utal, melynek híres műsorvezetője a gazdag, vicces és borzasztóan sikeres Lee Gates (George Clooney). Gates pénzügyi problémákkal foglalkozik műsorában és alapvetően jobbnál-jobb tőzsdei tippekkel látja el nézőit. Kockázat nélkül nincs győzelem. De mi történik akkor, ha a kockázat miatt nincs győzelem?

Kyle Budwell (Jack O’Connell) Gates egy adásban elhangzott rossz tippje miatt elvesztette minden pénzét, így elhatározza, hogy bosszút áll a férfin. Az éppen adásra készülő stáb és műsorvezető azonnal felmérik a túszejtés komolyságát, így nagyon hamar megjelenik a rendőrség is, azaz akár kezdetét is vehetné egy átlagos túsztárgyalós film.

Azonban a csavar ott kezdődik, hogy a stáb egy része, élükön Julia Roberts karakterével a helyszínen marad és állandóan kommunikál a robbanószerekkel felöltöztetett Clooney-val. Míg a stúdión belül folynak az események, a rendőrség lázas nyomozásba kezd, hogy mindent megtudjon a túszejtőről. A benti események pedig akkor vesznek váratlan fordulatot, amikor Lee Gates a férfi mellé áll és együtt mennek neki a gazdaság élén álló pénzes hatalmaknak. Hogy a szálak pontosan meddig is futnak fel, az egyelőre nem tiszta, de az biztos, hogy kemény társadalomkritikára is számíthatunk.

Végül már teljesen kettéválik a benti és kinti világ: a stáb meg akarja menteni Budwellt és segíteni akar neki, míg a rendőrség le akarja lőni őt, véget vetve az egész szituációnak. Mindez pedig a világ szeme láttára történik, mert a kamerák egyfolytában forognak.

Clooney és Roberts mellett pedig láthatjuk majd még Caitriona Balfet, Dominic Westet, Giancarlo Espositot Chris Bauert és Greta Leet.

A Money Monster május közepén érkezik az amerikai mozikba, magyar forgalmazásról egyelőre nem tudni, de mi nagyon reménykedünk, mert tényleg pörgős, izgalmas és koránt sem átlagos túszdrámát ígér az alábbi előzetes.

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia az ELTE-n végezte el a filmes alapszakot, majd az Edinburgh-i Egyetemen a mesterszakot. 2014 óta tagja a ‘tekercsnek. Specializációja a thriller, a krimi és Alfred Hitchcock. Ő a Hírek rovat vezetője.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com