Hírek

Coenék nagy meglepetése: filmként érkezik a The Ballad of Buster Scruggs

Ma délelőtt bejelentették a 75. Velencei Filmfesztivál programját. Sok izgalmas filmet láthatnak majd a nézők az egyik legnívósabb filmszemlén, de a legnagyobb meglepetést a Coen-fivérek The Ballad of Buster Scruggs című filmje okozta.

Hogy miért?

Mert a testvérpár ugyan már januárban bejelentette, hogy egy új western-antológián dolgozik, de mindeddig úgy lehetett tudni, hogy egy „limitált” sorozatról lesz szó, amit az Annapurna Pictures televíziós részlege fog sugározni. Ennek köszönhetően még a legvadabb találgatások sem említették meg The Ballad of Buster Scruggs címét, amikor a velencei befutók kerültek szóba.

A sajtókonferencián viszont egyszerre derült ki, hogy a sorozat nem is sorozat, valamint az is, hogy a film a Netflixen lesz látható valamikor az év második felében.

A nagy kérdés már csak az, hogy mennyi igaz abból az eredeti híresztelésből, hogy a hatrészes „sorozat” hat különböző, egymástól független, de westerntematikájú történetet mutat majd be, illetve hogy ezt mennyire sikerül nagyjátékfilmes verzióba átültetni. Az viszont biztos, hogy elképesztő fogás volt ez az amúgy is sokszor meglepetést okozó rendezőpáros részéről.

Avatar

Wehli-Nardai Dorina

Wehli-Nardai Dorina a ZSKF szabad bölcsészet, majd az ELTE BTK filmtudomány szakán diplomázott. 2011 óta a Filmtekercs szerkesztőségének tagja. Specializációja a gender témák, a dráma, a krimi, a thriller, valamint a spanyol, francia, német és távol-keleti film. nardaidorina@filmtekercs.hu

FM ‘tekercs Podcast

Hirdetés

Hirdetés

Weboldalunkon sütiket használunk.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk..