Hírek

Coenék nagy meglepetése: filmként érkezik a The Ballad of Buster Scruggs

Ma délelőtt bejelentették a 75. Velencei Filmfesztivál programját. Sok izgalmas filmet láthatnak majd a nézők az egyik legnívósabb filmszemlén, de a legnagyobb meglepetést a Coen-fivérek The Ballad of Buster Scruggs című filmje okozta.

Hogy miért?

Mert a testvérpár ugyan már januárban bejelentette, hogy egy új western-antológián dolgozik, de mindeddig úgy lehetett tudni, hogy egy „limitált” sorozatról lesz szó, amit az Annapurna Pictures televíziós részlege fog sugározni. Ennek köszönhetően még a legvadabb találgatások sem említették meg The Ballad of Buster Scruggs címét, amikor a velencei befutók kerültek szóba.

A sajtókonferencián viszont egyszerre derült ki, hogy a sorozat nem is sorozat, valamint az is, hogy a film a Netflixen lesz látható valamikor az év második felében.

A nagy kérdés már csak az, hogy mennyi igaz abból az eredeti híresztelésből, hogy a hatrészes „sorozat” hat különböző, egymástól független, de westerntematikájú történetet mutat majd be, illetve hogy ezt mennyire sikerül nagyjátékfilmes verzióba átültetni. Az viszont biztos, hogy elképesztő fogás volt ez az amúgy is sokszor meglepetést okozó rendezőpáros részéről.

Avatar

Nardai Dorina

Wehli-Nardai Dorina a ZSKF szabad bölcsészet, majd az ELTE BTK filmtudomány szakán diplomázott. 2011 óta a Filmtekercs szerkesztőségének tagja. Specializációja a gender témák, a dráma, a krimi, a thriller, valamint a spanyol, francia, német és távol-keleti film. nardaidorina@filmtekercs.hu

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A melodráma igenis több a túlcsorduló érzelmektől. Viszont ehhez vajon az kell, hogy a szerelem beteljesületlen maradjon?

A VLOGtekercs ehavi adásában Spike Jonze A nő és Marc Webb 500 nap nyár című filmjei kerülnek terítékre. Bemutatjuk, hogy a melodráma (minden felszínes vélemény ellenére) nem feltétlenül süpped középszerűségbe. A két film összehasonlításával kiütköznek a műfajban rejlő lehetőségek, valamint az is, hogy azon túl miben újítanak az alkotók.

Műsorvezetők: Énekes Gábor
Szöveg: Énekes Gábor
Vágó: Nagy Tibor
Főcím: Gyenes Dániel
Projektvezető: Nagy Tibor
Producer: Molnár Kata Orsolya