Hírek

Colin Farrell-lel készít új filmet a Columbus rendezője

A dél-koreai születésű Kogonda videóesszéistából lett filmművész, most pedig Colin Farrellt rendezi az After Yangban.

A film dél-koreai rendezője, Kogonda filmekről készített videóesszéivel lett ismert, később pedig John Chóval és Haley Lu Richardsonnal első rendezésében tető alá hozta az év egyik legjobb, ugyanakkor legalulértékeltebb alkotását. A Columbus 2017-ben debütált a Sundance Filmfesztiválon, és egy rövid ideig Magyarországnak is megmutatta magát a miskolci CineFesten. Nagy várakozás előzi meg következő projektjét, melyet a független filmek Mekkájának, az A24-nek a gondozásában készít el.

Részlet a Columbus című filmből

Az After Yang című filmről egyelőre nem sokat tudni, ám a főszerepre nem kisebb név, mint Colin Farrell írt alá, így A homár és A szent szarvas meggyilkolása után rövid időn belül az ír színésznek ez már a harmadik filmje, amit az A24-ral közösen készít. A szinopszisban mindössze annyi áll, hogy egy apát és lányát követjük nyomon, ahogy próbálják megmenteni a család robottagjának (!) életét.

A film premierdátuma egyelőre nem ismert, de mindenképp érdemes lesz szem előtt tartani az After Yangot a független filmek szerelmeseinek.

Avatar

Papp Atilla

Papp Atilla a Budapesti Corvinus Egyetem kommunikáció és médiatudomány szakán végzett, 2018 óta tagja a Filmtekercsnek. Akut celluloidfüggő, a százmilliós blockbustertől a filléres kísérleti filmig minden érdekli.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A szuperhősök már ezerszer megmentették a világot a moziban. Mi a helyzet a tévével?

A VLOGtekercs ebben a hónapban a képregényadaptációk közül azokkal foglalkozik, amik nem a mozit célozzák. A tévében és a streaming-szolgáltatókon sorra érkeznek azok a képregényfeldolgozások amik valamilyen módon különlegesek, ráadásul nem csak saját kategóriájukban. A szuperhősök már meghódították a teljes popkultúrát, beleértve a kiképernyőt is, most megmutatjuk, hogyan!

Műsorvezető: Németh Míra

Szöveg: Vida László

Vágó: Nagy Tibor

Főcím: Gyenes Dániel

Projektvezető: Nagy Tibor

Producer: Molnár Kata Orsolya