Hírek

Colin Farrell-lel készít új filmet a Columbus rendezője

A dél-koreai születésű Kogonda videóesszéistából lett filmművész, most pedig Colin Farrellt rendezi az After Yangban.

A film dél-koreai rendezője, Kogonda filmekről készített videóesszéivel lett ismert, később pedig John Chóval és Haley Lu Richardsonnal első rendezésében tető alá hozta az év egyik legjobb, ugyanakkor legalulértékeltebb alkotását. A Columbus 2017-ben debütált a Sundance Filmfesztiválon, és egy rövid ideig Magyarországnak is megmutatta magát a miskolci CineFesten. Nagy várakozás előzi meg következő projektjét, melyet a független filmek Mekkájának, az A24-nek a gondozásában készít el.

Részlet a Columbus című filmből

Az After Yang című filmről egyelőre nem sokat tudni, ám a főszerepre nem kisebb név, mint Colin Farrell írt alá, így A homár és A szent szarvas meggyilkolása után rövid időn belül az ír színésznek ez már a harmadik filmje, amit az A24-ral közösen készít. A szinopszisban mindössze annyi áll, hogy egy apát és lányát követjük nyomon, ahogy próbálják megmenteni a család robottagjának (!) életét.

A film premierdátuma egyelőre nem ismert, de mindenképp érdemes lesz szem előtt tartani az After Yangot a független filmek szerelmeseinek.

Papp Atilla

Papp Atilla

Papp Atilla a Budapesti Corvinus Egyetem kommunikáció és médiatudomány szakán végzett, 2018 óta tagja a Filmtekercsnek. Akut celluloidfüggő, a százmilliós blockbustertől a filléres kísérleti filmig minden érdekli.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

Kilépve a karanténból, de még annak hatása alatt elkészítettük a VLOGtekercs Romantika és nevetés listáját! 12 olyan vígjátékot és-vagy romantikus filmet listáztunk nektek, amit azoknak is látniuk kell, akiket egyébként hidegen hagy valamelyik műfaj. Az egy tucat film között van tinikomédia, animációs film, kicsit alpári, vagy éppen visszafogottabb, de egészen abszurd mozi is, hogy az egész család kedvére válogathasson. Igyekeztünk az elmúlt húsz év filmterméséből válogatni, de volt néhány klasszikus darab, amit annyira a szeretünk, hogy muszáj volt feltennünk a listára. Ráadásul arra is figyeltünk, hogy mindegyik filmet megtaláljátok valamelyik hazai streaming-szolgáltatón!

Inkább elolvasnád?

 

  • Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor
  • Vágó: Nagy Tibor
  • Főcím: Gyenes Dániel
  • Projektvezető: Nagy Tibor
  • Producer: Molnár Kata Orsolya