Hírek

Colin Powell-t alakítja Morgan Freeman

Életrajzi filmben alakítja Colin Powell-t Morgan Freeman. A nemes egyszerűséggel Powell címen futó alkotást Reginald Hudlin rendezi majd – írja a comingsoon.

Alig adtunk hírt róla, hogy Adam McKay Dick Cheney életrajzi filmjében Tyler Perry alakítja majd Colin Powell-t, máris információk érkeztek egy önálló Powell-biopic-ről. Ezúttal pedig Morgan Freeman bújik az amerikai külügyminiszter bőrébe.

A Powell címen futó filmet az a Reginald Hudlin rendezi, aki idei Marshall című alkotása előtt közel tíz évig nem rendezett nagyvászonra. Sorozatokban viszont annál aktívabb volt. Olyan TV-s produkcióknak írt és rendezett epizódokat, mint A hivatal, a Modern család, a Psych – Dilis detektívek vagy a Dr. Csont.

A film forgatókönyvét Ed Whitworth írta, 2011-ben azonban fekete listára került a munka. A történet akkor kapcsolódik be Powell életébe, amikor ő George W. Bush elnöksége alatt külügyminiszterként dolgozott.

Colin Powell-t Morgan Freeman alakítja, akit moziban legutóbb a Vén rókák című filmben láthattunk. Hogy a szóban forgó alkotás mikor is kerül a nézők elé, még kérdéses.

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia az ELTE-n végezte el a filmes alapszakot, majd az Edinburgh-i Egyetemen a mesterszakot. 2014 óta tagja a ‘tekercsnek. Specializációja a thriller, a krimi és Alfred Hitchcock. Ő a Hírek rovat vezetője.