Hírek

Tonnányi előzetes a Comic-Con Fesztiválról

A július 17-21. között megtartott San Diegó-i képregény- és mindenféle kommerszfilmfesztivál roskadásig megtelt újabb előzetesekkel.

A nagy televíziós társaságok erre a hétvégére időzítették új sikervárományos vagy korábban már bizonyított sorozataik előzetesei, így az elmúlt 1-2 nap igazán mozgalmasra sikeredett a trailerek háza táján. Ezek közül mutatunk most néhányat.

Minden bizonnyal az HBO legnagyobb idei dobása lesz a Watchmen-sorozat. Az eredeti mozifilmnek várhatóan folytatásául szolgáló 10 epizódért az a Damon Lindelof felel, aki korábban a Lost és A hátrahagyottak készítője is volt. A főszereplő az Aquaman Mantájaként ismert Yahya Abdul-Mateen lesz, a történetről pedig itt írtunk korábban. Eddig csak egy teaser érkezett, de most megjött a végleges verzió.

https://www.youtube.com/watch?v=1yKq1PRvPJQ

Ugyancsak az HBO-ra jön a Westworld 3. évad. Mint már korábban kiderült, az új szezonhoz csatlakozott a Breaking Bad sztárja, Aaron Paul és a világhírű francia színész, Vincent Cassel is. A második évadban felfedezett új világok tovább bővülnek, a legújabb előzetes a második világháború időszakát mutatja be. Minden idők legnézettebb HBO kezdésének harmadik évadjára azonban még várni kell, az új epizódok jövő ősszel érkeznek.

https://www.youtube.com/watch?v=64CYajemh6E

Bemutatták az AMC Terror című sorozat 2. évadának új előzetesét is. A kiváló brit kosztümös történet 1. szezonjáról itt írtunk, ebben két brit kereskedelmi hajó rekedt a kanadai északnyugati átjáróban a 19. században, ahol aztán horrorisztikus módon fogyott – vagy inkább fagyott – el szépen lassan a legénység. A folytatás az 1940-es évek japán munkatáboraiban játszódik. Dan Simmons eredeti regényéhez tehát vajmi kevés köze van, a Ridley Scott produceri munkássága alapján készült film azonban megőrzi hidegvérét. Az Infamy (magyarul becstelenség) alcímre hallgató 2. évadra már csak néhány hetet kell várni, az első részt a legnagyobb hőségben, augusztus 12-én játssza a csatorna.

A végére hagytuk a nagy durranást: végre megjött a Star Trek: Picard előzetese. Az univerzum Jean-Luc Picard karakterét középpontba helyező spin-off 20 évvel játszódik a Star Trek – Nemezis története után, ekkor tűnik fel ismét a főszereplő. Noha ez még csak egy teaser előzetes, az már ebből is kiderül, hogy nemcsak a közben megöregedett Picard nagy visszatérése várható az első évad 10 epizódjából, de olyan ikonikus Star Trek sztárokra is számíthatunk, mint a szintén Az új nemzedékből ismert Data (Brant Spiner) vagy a Voyager félig borg tisztje, Hetes (Jeri Ryan). Ennél több részletet egyelőre nem árultak el az alkotók. A főszerepet a közben megöregedett Patrick Stewart játssza, az első részek valamikor 2020 elején várhatóak.

Avatar

Sergő Z. András

Sergő Z. András alapító, főszerkesztő-helyettes. Közép-Kelet-Európa, különösen a román újhullám, a délszláv és a magyar film követője. Kedvencei a dokuk, a kamaradarabok, sport- és valláspolitika. [email protected]

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

Kilépve a karanténból, de még annak hatása alatt elkészítettük a VLOGtekercs Romantika és nevetés listáját! 12 olyan vígjátékot és-vagy romantikus filmet listáztunk nektek, amit azoknak is látniuk kell, akiket egyébként hidegen hagy valamelyik műfaj. Az egy tucat film között van tinikomédia, animációs film, kicsit alpári, vagy éppen visszafogottabb, de egészen abszurd mozi is, hogy az egész család kedvére válogathasson. Igyekeztünk az elmúlt húsz év filmterméséből válogatni, de volt néhány klasszikus darab, amit annyira a szeretünk, hogy muszáj volt feltennünk a listára. Ráadásul arra is figyeltünk, hogy mindegyik filmet megtaláljátok valamelyik hazai streaming-szolgáltatón!

Inkább elolvasnád?

 

  • Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor
  • Vágó: Nagy Tibor
  • Főcím: Gyenes Dániel
  • Projektvezető: Nagy Tibor
  • Producer: Molnár Kata Orsolya