Hírek

Tonnányi előzetes a Comic-Con Fesztiválról

A július 17-21. között megtartott San Diegó-i képregény- és mindenféle kommerszfilmfesztivál roskadásig megtelt újabb előzetesekkel.

A nagy televíziós társaságok erre a hétvégére időzítették új sikervárományos vagy korábban már bizonyított sorozataik előzetesei, így az elmúlt 1-2 nap igazán mozgalmasra sikeredett a trailerek háza táján. Ezek közül mutatunk most néhányat.

Minden bizonnyal az HBO legnagyobb idei dobása lesz a Watchmen-sorozat. Az eredeti mozifilmnek várhatóan folytatásául szolgáló 10 epizódért az a Damon Lindelof felel, aki korábban a Lost és A hátrahagyottak készítője is volt. A főszereplő az Aquaman Mantájaként ismert Yahya Abdul-Mateen lesz, a történetről pedig itt írtunk korábban. Eddig csak egy teaser érkezett, de most megjött a végleges verzió.

https://www.youtube.com/watch?v=1yKq1PRvPJQ

Ugyancsak az HBO-ra jön a Westworld 3. évad. Mint már korábban kiderült, az új szezonhoz csatlakozott a Breaking Bad sztárja, Aaron Paul és a világhírű francia színész, Vincent Cassel is. A második évadban felfedezett új világok tovább bővülnek, a legújabb előzetes a második világháború időszakát mutatja be. Minden idők legnézettebb HBO kezdésének harmadik évadjára azonban még várni kell, az új epizódok jövő ősszel érkeznek.

https://www.youtube.com/watch?v=64CYajemh6E

Bemutatták az AMC Terror című sorozat 2. évadának új előzetesét is. A kiváló brit kosztümös történet 1. szezonjáról itt írtunk, ebben két brit kereskedelmi hajó rekedt a kanadai északnyugati átjáróban a 19. században, ahol aztán horrorisztikus módon fogyott – vagy inkább fagyott – el szépen lassan a legénység. A folytatás az 1940-es évek japán munkatáboraiban játszódik. Dan Simmons eredeti regényéhez tehát vajmi kevés köze van, a Ridley Scott produceri munkássága alapján készült film azonban megőrzi hidegvérét. Az Infamy (magyarul becstelenség) alcímre hallgató 2. évadra már csak néhány hetet kell várni, az első részt a legnagyobb hőségben, augusztus 12-én játssza a csatorna.

A végére hagytuk a nagy durranást: végre megjött a Star Trek: Picard előzetese. Az univerzum Jean-Luc Picard karakterét középpontba helyező spin-off 20 évvel játszódik a Star Trek – Nemezis története után, ekkor tűnik fel ismét a főszereplő. Noha ez még csak egy teaser előzetes, az már ebből is kiderül, hogy nemcsak a közben megöregedett Picard nagy visszatérése várható az első évad 10 epizódjából, de olyan ikonikus Star Trek sztárokra is számíthatunk, mint a szintén Az új nemzedékből ismert Data (Brant Spiner) vagy a Voyager félig borg tisztje, Hetes (Jeri Ryan). Ennél több részletet egyelőre nem árultak el az alkotók. A főszerepet a közben megöregedett Patrick Stewart játssza, az első részek valamikor 2020 elején várhatóak.

Sergő Z. András

Sergő Z. András a Filmtekercs.hu alapítója és 2022-ben bekövetkezett haláláig felelős szerkesztője volt. Aktívan követte Közép-Kelet-Európa, különösen a román újhullám, a délszláv és a magyar film eseményeit. Érdeklődési körébe tartoztak a dokuk, a kamaradarabok, a sport- és a valláspolitika.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com