Hírek

Conan, a barbár sorozatot készít az Amazon

Robert E. Howard alkotásai alapján készít sorozatot az Amazon, amely nemes egyszerűséggel Conan címen fut majd. Írója és rendezője pedig már van is a Conan, a barbár-projektnek – írja a comingsoon.

Conan, a barbár 1932-ben született meg Robert E. Howard Conan the Barbarian című írásai alapján. A saját világából kitaszított és a civilizált élet nehézségeivel megküzdő Conan történeteit először a Weird Tales magazin publikálta. Howard később is megjelentetett további írásokat a főhőshöz, sőt gyakorlatilag haláláig készítette a Conan-storykat. Sok írása máig befejezetlen maradt.

Conan-t a legtöbben Arnold Schwarzenegger megformálásában ismerik, aki 1982 és 1984 során is a barbár bőrébe bújt. De Howard főszereplője később animált és filmváltozatban is többször képernyőre került, képregényekben, videó- és más játékokban is találkozhattunk vele.

Az Amazon pedig most jutott el odáig, hogy valóban nyélbe üsse az egy ideje a levegőben lógó tervet a sorozatról. A Conan-t Ryan Condal írja, míg a rendezői székben Miguel Sapochnik foglal helyet. Utóbbi olyan neves sorozatrészek rendezéséért felelt, mint a Trónok harca méltán agyon dicsért Battle of the Bastards című epizódja.

Hogy pontosan mikor is kerül bemutatásra a sorozat, azt egyelőre nem tudni pontosan, ahogy azt sem, hogy Schwarzenegger ikonikus alakítása után kire öltik Conan szerepét. Legutóbb, 2011-ben Jason Momoa játszotta őt (Conan, a barbár), de nem túl valószínű, hogy egy sorozatra is beadná a derekát.

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia az ELTE-n végezte el a filmes alapszakot, majd az Edinburgh-i Egyetemen a mesterszakot. 2014 óta tagja a ‘tekercsnek. Specializációja a thriller, a krimi és Alfred Hitchcock. Ő a Hírek rovat vezetője.

FM ‘tekercs Podcast

Hirdetés

Hirdetés

Video

Kik a legújabb szereplők a streamingpiacon és vajon melyiküké a jövő? A VLOGtekercs második adásában folytatjuk a seregszemlét és egy kis jövendölgetéssel is készültünk!

Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor
Vágó: Nagy Tibor
Főcím: Gyenes Dániel
Projektvezető: Nagy Tibor
Producer: Molnár Kata Orsolya

A videó Tóth Nándor Tamás cikke alapján készült.

Weboldalunkon sütiket használunk.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk..