Hírek

Coppola-cut – Történelmi fordulat: érkezik A keresztapa 3 újravágott verziója

A-keresztapa-3

Igen, a hír igaz, Francis Ford Coppola darabjaira szedte és az alapoktól újraépítette A keresztapa harmadik részét, amit rövidesen be is mutatnak.

Te is úgy érezted, hogy A keresztapa első és második része után a harmadik film minősége hagy némi kívánnivalót maga után? Ezt bizony Coppola is látta! Az alternatív filmek korában (vö. Snyder-cut) pedig a lehetetlen is megvalósul,

Francis Ford Coppola újravágja A keresztapa 3-at.

A Collider hozta le, hogy a Paramount bejelentette, a film teljes felújítást kapott és alapjaiban újraszerkesztették. Az elkészült új film a tervek szerint egy teljesen új címen lesz majd elérhető: Mario Puzo’s The Godfather, Coda: The Death of Micheal Corleone.

Coppola a következőt nyilatkozta a hír kapcsán:

„Számomra ezekkel a változtatásokkal, felújított képpel és hanggal, ez egy sokkal helyénvalóbb befejezése A keresztapa filmeknek. Hálás vagyok a Paramountnak, hogy megengedték, hogy visszatérjek hozzá.”

A harmadik rész 1991-ben került a magyar mozikba. A saga zárórészében Michael Corleone (Al Pacino) próbálja legalizálni a családi üzelmeket, míg unokaöccse (Andy Garcia) a helyébe kíván lépni. A film bemutatásakor a kritikák megengedőbbek voltak, de az idő nem volt kegyes hozzá.

Tízből tíz: Al Pacino legjobb alakításai

A felújítási munkálatokat az American Zoetrope végzi. Az eredeti filmszalagot 4K felbontásban digitalizálják. Andrea Kalas, a Paramount Archives alelnöke elmondta, „Coppola a felújítás minden szakaszát felügyelte, amíg az új vágaton dolgozott. A film nem egyszerűen jobb lett, hanem a rendező vízióját is jobban tartalmazza.”

Mario Puzo’s The Godfather, Coda: The Death of Michael Corleone a tervek szerint otthonról lesz elérhető, de korlátozott számban a mozik is bemutatják decemberben. Az még kérdéses, hogy Magyarországon milyen formában nézhetjük meg A keresztapa méltó befejezését.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com