Hírek

Corinthia Hotel Budapest, a magyar filmgyártás bölcsője

Facade2A Grand Budapest Hotel, Wes Anderson világszerte ismert filmcsillagokat felvonultató legújabb filmje egy képzeletbeli európai szállodában játszódik valamikor a békeidőkben. A Corinthia Hotel Budapest, mely eredetileg 1896-ban nyitott Grand Hotel Royal néven, számos hasonlóságot mutat a filmbeli szállodával. A film bemutatása alkalmából a Corinthia Hotel Budapest számos filmes témájú tevékenységgel jelentkezik.

A Corinthia Hotel Budapest mindig is komoly szerepet játszott a szórakoztatóiparban, hiszen megnyitásakor mutatták be Magyarországon, illetve Párizson kívül először a Lumiére fivérek-féle mozgófilmet. A hotel Bálterme a múlt században Royal Apollo, majd később Vörös Csillag moziként működött, és jelenleg is szoros kapcsolat van a filmipar és a szálloda között. A Corinthia Hotel Budapest olyan hírességeket vonzott ide többek között, mint Catherine Deneuve, Donald Sutherland, Franco Nero, Ridley Scott, Jean Reno vagy Gerard Depardieu. A Grand Budapest Hotel bemutatója kapcsán a hotel még erősebbre szeretné szőni a filmes szálakat, és speciális, filmrajongóknak szánt csomaggal kedveskedik. A 3 éjszakás csomag célja, hogy bemutassa, hogyan működött a filmhez hasonlóan abban a korban egy ötcsillagos luxusszálloda, illetve, hogyan működik ma, és mik a hasonlóságok. Olyan különlegességeket tartalmaz továbbá, mint a Grand Budapest Hotel című film megtekintése az Aréna Mozi VIP termében, gyalogos városnéző túra, mely Budapest népszerű filmforgatási helyszíneit mutatja be, illetve a szállodában tartandó speciális túrát, mely többek között a magyar filmgyártás gyökereivel foglalkozik, és éppen a szálloda Bálterméből eredeztethető.

Molnár Kata Orsolya

Molnár Kata Orsolya a Filmtekercs.hu egyik alapítója, 2020 augusztusáig főszerkesztője. Geográfusként és filmtörténetre specializálódott bölcsészként végzett, PR-, branding- és marketingtanácsadóként dolgozik. Specializációja a képregényfilm, a sci-fi és a távol-keleti filmek.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com