Hírek

Meglepetésekkel érkezik a kultikus Cosmos folytatása

Némi csúszás után, jövő tavasszal érkezik Carl Sagan legendás sorozatának újabb fejezete, a Cosmos – Possible Worlds.

A neves és népszerű tudós, Carl Sagan még 1980-ban indította útjára minden idők egy legnépszerűbb tudományos sorozatát, a Cosmost. A kultikus sorozatot Sagan a későbbi feleségével, Ann Druyannal közösen készítette, aki férje halála után a híres asztrofizikussal, Neil deGrass Tysonnal folytatta a projektet 2014-ben, a tudomány újabb felfedezéseit hozzáadva, meginvitálva a nézőt egy elképesztő utazásra. Egy utazásra téren és időn keresztül.

A 13 Emmy-díjra jelölt széria újfent rengeteg nézőt vonzott, így hamarosan felmerült a lehetséges folytatás ötlete. Úgy tűnt, 2019-ben már visszatérhet a sorozat, ám egy váratlan malőr (Tysont szexuális zaklatással vádolták meg) miatt a premier elmaradt. Elmaradt, de kútba nem esett. Sőt,

a National Geographic most bejelentette, hogy 2020. március kilencedikén biztosan útjára bocsátják a Képzelet Űrhajóját.

A show műsorvezetője ismét Neil deGrasse Tyson lesz, íróként, rendezőként és producerként pedig megint Ann Druyan vezeti majd a munkálatokat Seth MacFarlane, Brannon Braga, és Jason Clark társaságában, akik közül MacFarlane színészként is megjelenik majd a sorozatban. Truman elnököt kelti majd életre, de nem ő lesz az egyetlen sztár a Cosmos nagy utazásán. Viggo Mortensen a neves szovjet bolygókutatót, Nyikolaj Vavilovot, Patrick Stewart William Hershellt játssza majd. Hogy egy kis személyes adalékot is kapjon a show, a Cosmos: Possible Worlds megidézi majd magát Carl Sagant is, akinek édesanyját Sagan és Druyan lánya, Sasha alakít majd.

Neil deGrasse Tyson

Ahogy mindig, az út minden állomásának tudományos alapja lesz, legyen a helyszín a régmúlt, a távoli jövő vagy egy párhuzamos univerzum. Mert bizony az alkotók azt ígérik, hogy ez a kirándulás most megint olyan helyeket és eseményeket mutat meg, ahol eddig legfeljebb az elméleti fizikusok képzelete járt.

A sorozattal egy időben jelenik majd meg Druyan azonos című könyve is. A Cosmos: Possible Worlds kötet végig veszi és kiegészíti majd a sorozat minden állomását.

Németh Barna

Németh Barna

Németh Barnabás a Szegedi Tudományegyetemen végzett magyar szakon, jelenleg egy könyvkiadónál dolgozik. Szabadidejében filmekkel és sorozatokkal foglalkozik, azon belül is elsősorban fesztiválokkal és a függetlenekkel.

FM ‘tekercs Podcast

 

Hirdetés

Hirdetés

Weboldalunkon sütiket használunk.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk..