Hírek

Megvan a Csernobil alkotójának új projektje. Nem ezt vártuk.

Csernobil HBO minisorozat

Craig Mazin, a Csernobil után szó szerint más vizekre evez, hogy feltámasszon egy nagy hollywoodi franchise-t.

Nagyon úgy tűnt, Craig Mazinnak sikerül kitörnie a középszerűségből. A Superhero Movie és a végeláthatatlan Horrorva akadva mozik tengeréből Mazin szinte a semmiből állt elő az év egyik legtöbbet ünnepelt sikersorozatával, az HBO égisze alatt készült Csernobillal. A tragikus atomkatasztrófa emberi és politikai hátterét bemutató minisorozat a világ minden táján közönség kedvenc lett, és nem utolsósorban tíz Emmy-díjat kapott, amelyből kettőt maga Mazin vehetett át az Amerikai Televíziós Akadémia díjátadó ceremóniáján.

Ezek után persze mindig felmerül a kérdés, hogy az alkotó milyen irányban egyengeti tovább a karrierjét.

Nos, Mazin úgy döntött, inkább visszatér a gyökereihez. A Disney tegnap bejelentette, hogy a Karib-tenger kalózai franchise rebootjához felbérelték az eredeti filmek mögött is tevékenykedő Ted Elliottot és Craig Mazint, akik a korábban megbízott párost, a Deadpool alkotóit (Rhett Reese és Paul Wernick) váltják az írói poszton.

"PIRATES OF THE CARIBBEAN: DEAD MEN TELL NO TALES"..The villainous Captain Salazar (Javier Bardem) pursues Jack Sparrow (Johnny Depp) as he searches for the trident used by Poseidon..Ph: Film Frame..©Disney Enterprises, Inc. All Rights Reserved.

Feladatuk, hogy új életet leheljenek a Disney arany tojás tojó tyúkjába, ami nemzetközi viszonylatban több mint négy és fél milliárd dollárt termelt a cégnek. A sorozat utolsó része, a 2017-ben bemutatott Salazar bosszúja ugyan Amerikában már nem tudta átlépni a 200 milliós bevételi határt, de az Észak-Amerikán kívülről érkező bevételek még így is bőven 600 millió dollár felett maradtak. Ezek után nem csoda, hogy a Disney nem akarja veszni hagyni ezt az értékes portékát, az viszont kérdés, milyen irányban mozdulnak majd el az írók, hogy a sorozat visszanyerje régi fényét – és visszaszerezze az időközben lemorzsolódott rajongókat.

Németh Barna

Németh Barna

Németh Barnabás a Szegedi Tudományegyetemen végzett magyar szakon, jelenleg egy könyvkiadónál dolgozik. Szabadidejében filmekkel és sorozatokkal foglalkozik, azon belül is elsősorban fesztiválokkal és a függetlenekkel.

FM ‘tekercs Podcast

 

Hirdetés

Hirdetés

Weboldalunkon sütiket használunk.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk..