Hírek

Critics Choice Super Awards: a Soul és a Palm Springs győzött

A Critics Choice Association „a kommersz műfajoknak” tartott díjátadót.

A beinduló díjszezon egy fura kis eseménye zajlott vasárnap: a Critics Choice Association nevű szervezet azoknak a populáris műfajoknak kívánt elismeréseket osztani, amelyek a járvány alatt jórészt eltűntek a bemutató-listákról, tehát az akciófilmnek, a horronak, a sci-finek, a szuperhős-filmeknek, a képregényfilmeknek és az animációs filmeknek – írja a The Wrap.

A Critics Choice Super Awards nevű díjátadón a Legjobb akciófilm díját Spike Lee Da 5 Bloods című filmje nyerte, amely egyébként meglehetősen kevés akciójelenetet tartalmaz; a Legjobb sci-fi / fantasy film díját pedig a Palm Springs, ami koncepciójában ugyan sci-fi, de azért leginkább egy esküvőn és annak hálószobáiban és úszómedencéjében bonyolódik.

A legjobb animációs film a Lelki ismeretek lett (természetesen), a legjobb horror az A láthatatlan ember, a legjobb szuperhős-film pedig a A halhatatlan gárda. A Palm Springs és a Lelki ismeretek egyaránt 3-3 díjat gyűjtött össze végül.

A televíziós szekcióban (ami az év sajátságai miatt jóval bőségesebb volt, mint a mozis) a legnagyobb nyertes az Amazon sorozata, a The Boys, ami négy díjat is elnyert, köztük a legjobb szuperhős-sorozatét. A legjobb akcósorozat a Vikingek lett, a legjobb horror a Lovecraft Country, a legjobb sci-fi a The Mandalorian, a legjobb animáció pedig a BoJack Horseman – egyik sem kifejezetten meglepetés. Az összesítésben a Netflix öt díjat nyert el, az Amazon, a Netflix és a Universal pedig négyet-négyet.

Havasmezői Gergely

Havasmezői Gergely a Filmtekercs egyik alapítója. Történészként és újságíróként végzett, kommunikációs doktoriján dolgozik. Specializációja a film- és mozitechnika, a sci-fi és a társadalmi problémákkal foglalkozó filmek.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com