Fókuszban Hírek

Csak a címszereplők hiányoznak belőle – Legendás állatok és megfigyelésük előzetes

legendás állatok és megfigyelésük

legendás állatok és megfigyelésükEgyfelől nagyon jónak ígérkezik, másfelől viszont nem vagyok elájulva a Legendás állatok és megfigyelésük előzetesétől. Talán azért, mert éppen a legendás állatok hiányoznak belőle.

Mindig fanyalgok, ha a filmgyártók bevált szériákhoz készítenek kockázatmentes folytatásokat ahelyett, hogy úttörőként izgalmas újdonságokat tárnának a nézők szeme elé. A Legendás állatok és megfigyelésük valahol félúton áll a két véglet között: a Harry Potter-világában játszódik, ami talán garancia a sikerre, ugyanakkor hiányzik belőle mindenki, akiért izgultunk a könyvben és a filmben.

Az biztos, hogy az új helyszín és az új korszak valami elképesztően jól áll a Legendás állatoknak. 1926-ban és New Yorkban járunk, a történet szerint ide érkezik meg Göthe Salmander (Eddie Redmayne) egy táskányi szörnnyel, amelyek, hogy-hogy nem, egyszer csak kiszabadulnak, veszélybe sodorva ezzel az egész várost és a helyi varázslóközösséget.

Amit tudni kell az új filmről, hogy egyrészt ez lesz J. K. Rowling forgatókönyvírói bemutatkozása, másrészt pedig a rendezői székben ismét David Yates ül. Ő a felelős az utolsó négy Harry Potter-moziért, amelyek közös vonása számomra az volt, hogy teljességgel hiányzott belőlük az eredetiség. Eddie Redmayne sem tündököl az előzetesben, amiből egyébként nem derül ki túl sok dolog, inkább olyan, mint egy bemutatkozóanyag. Valószínűleg a következő előzetes alapján már többet fogunk tudni. A premier dátuma pedig november 18.

 

Tóth Nándor Tamás

Tóth Nándor Tamás külpolitikai és kulturális újságíró volt. A kettő metszetéből alakult ki filmes specializációja: a politikai témájú és a társadalmi változásokat feldolgozó filmek, valamint a Mediterrán-térség, Németország és Latin-Amerika filmművészete. A Filmtekercs Egyesület pénzügyi vezetője. [email protected]

Hirdetés

Hirdetés