Hírek

Csaló rapperekről rendezi első filmjét James McAvoy

James McAvoy rendezői debütálása, a California Schemin’ skót főszereplői azt hazudják, hogy Eminem haverjai. A film a cannes-i filmpiacra érkezik május közepén.

A California Schemin’ munkacímen futó film főszereplője a Hogyan szexeljünk fiatal, BAFTA-jelölt sztárja, Samuel Bottomley és az újonc Séamus McLean Ross lesz, aki jelenleg az Outlander: Blood of My Bloodot forgatja. McAvoy is mellékszerepet vállal a filmben – írja a Deadline.

A film két dundee-i skót srác igaz történetét mutatja be, akik amerikai akcentust felvéve és magukat a Silibil N’ Brains kaliforniai rapduónak kiadva átverték a nemzetközi zeneipart.

A 90-es évek végén Gavin Bain (McLean Ross) és Billy Boyd (Bottomley) zenei ambícióit mindenki kinevette, mert „rossz” akcentusuk volt, így fogták magukat és kaliforniai rapperekként támadtak fel. McAvoy filmje megmutatja, a duó hogyan vette fel újra a saját számait hamis akcentussal, és hogyan jelent meg Londonban azt állítva, hogy a kaliforniai színtéren már befutottak és Eminem gyerekkori barátai. Gyorsan bezsebeltek egy lemezszerződést, egy komoly előleget és egy MTV-s szereplést… amíg minden össze nem omlott.

A jelenleg előkészületben lévő film Bain azonos című önéletrajzán alapul, amelyet később Straight Outta Scotland címmel újra kiadtak.

A történetből készült a 2013-as The Great Hip Hop Hoax című dokumentumfilm is.

A Széttörve, az X-Men és Az utolsó skót király sztárja, James McAvoy így nyilatkozott: „Büszke vagyok arra, hogy egy nagyon skót és nagyon hollywoodi történettel debütálhatok rendezőként, amely skót tehetségeket szerepeltet a kamera előtt és mögött egyaránt. A California Schemin’ igaz történet a barátságról, a rapről és egy dicsőséges kudarcról, amely szinte hihetetlen, mégis lehetőséget ad rá, hogy mindezt elmeséljük. Archie Thomson gondos adaptációja erről a figyelemre méltó történetről magával ragadott, világszerte vonzó lesz a közönség számára. Samuel Bottomley és Séamus McClean Ross pedig nagyon különleges fiatal színészpáros, akik mindezekkel a tulajdonságokkal és még annál is többel rendelkeznek. Kiváltságosnak érzem magam, hogy velük együtt mesélhetem el ezt a történetet.”

Az executive producer Stephen Kelliher a Bankside Films-től hozzátette: „Alig várjuk, hogy a Silibil N’ Brains észbontó történetét a nagyvászonra vigyük. Az ambícióról és elszántságról szóló történetük remek szórakozást nyújt, miközben vicces, szomorú és végül megható. Bízunk benne, hogy James és csodálatos színészgárdája egy igazán különleges filmet fog alkotni, amitől a közönségnek tátva marad a szája, miközben a zenetörténet egyik legnagyobb átverésének lesz tanúja.”

A filmtervet a cannes-i filmpiacon mutatják be. James McAvoy legközelebb A látogatás című horror remake-jében lesz látható, amelyet a Blumhouse készít Szádra ne vedd! címmel.

Gyöngyösi Lilla

Gyöngyösi Lilla az ELTE irodalom- és kultúratudomány szakán végzett. Specializációja a szerzői film, a western és az intermedialitás, mániája az önreflexió. Újságíróként és marketingesként dolgozik. A Filmtekercs.hu főszerkesztője.
gyongyosililla@filmtekercs.hu

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com