Hírek

Idén sem kell lemondani a legjobb cseh filmekről!

Az online térben valósulhat meg a Cseh Filmkarnevál 2021-es kiadása. Az április 14. és 18 között megtartott rendezvény a Toldi TÁVmozi oldalán lesz követhető.

A minőségi cseh filmek kedvelői idén sem maradnak ki a jóból. A Cseh Centrum által megrendezett Cseh Filmkarnevál rendezvény hagyománya nem törik meg 2021-ben, ám a jelenlegi helyzetre való tekintettel a TÁVmoziba költözik. Az április 14. és 18. közötti időszakban az érdeklődők naponta ismerkedhetnek meg egy cseh különlegességgel, este 8 órás kezdéssel. Idén öt nagyszerű közép-európai film kerül terítékre, melyek egyaránt elnyerték a szakma és a közönség szívét.

2021-ben is Cseh Filmkarnevál, megkezdődött a jegyelővétel! - Mafab.hu

A Havel című film egy nagyformátumú 20. századi cseh politikus viharos magánéletét és ellenzékben eltöltött karrierjét mutatja be. Slávek Horák rendező óva int mindenkit, aki élére vasalt államfői portréfilmet vár. A Martin Dušek és Ondřej Provazník készült Öregfiúk kivándorolt főhőse egy utolsó küldetés érdekében tér haza. A Ji.hlava dokumentumfilm-fesztiválon közönségdíjas Zenétől hajtva a The Tap Tap zenekar kivételes pályafutásáról készült dokumentumfilm, a Drónpilóta című alkotás pedig egy pszichológiai thriller a hadsereg és az egyén közt feszülő igazságérzeti kérdésekről.

Végül Agnieszka Holland Sarlatán című művét is láthatják a nézők.

A cseh film az ország delegáltja volt a 2021-es Oscar-díj Legjobb nem angol nyelvű film díjára, ahol be is jutott a szűkített listára. Jan Mikolášek rendhagyó története, melyben gyógyítóból az állam ellenségévé vált, átfogóan mutatja be a régió gondolkodásmódját.

További információk elérhetők a TÁVmozi hivatalos oldalán.

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel 2017-ben csatlakozott a Filmtekercs szerkesztőségéhez, 2018 és 2022 között szerkesztőként segítette a lap mindennapi működését. Bár celluloid-mindenevő, kedvencei a morális kérdéseket feszegető filmek, a kamaradarabok, az igényes blockbusterek, emellett szenvedélyes katasztrófaturista is, így nincs olyan egy-kétpontos film, amely ne keltené fel az érdeklődését.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com