Hírek

A Csernobil írója dolgozza fel az egyik legőrültebb videojátékot

Craig Mazin írta meg a forgatókönyvét a Borderlands című játékadaptációnak. A projekthez már rendezőt is választottak.

Kevés olyan elátkozott műfaj van, mint a videojáték-adaptációs alzsáner. Többnyire félresikerült (Max Payne), az alapművekhez nem elég hű (A kaptár), vagy azokat esetekben meggyalázó (Super Mario Bros.) filmek készülnek. Más esetekben nem működnek önálló filmként, és leginkább a rajongók tudják befogadni (Warcraft: A kezdetek).

Nehéz hozzányúlni új univerzumokhoz, és átadni azt a szélesebb közönségnek. A Borderlands esetében azonban nem kisebb a feladat. A 2K Games játéksorozata már 2009 óta hasít, világszerte 57 millió példányt adtak el a franchise részeiből. Egy nyitott világú, első személy nézetű sci-fi akciójáték, mely egy Pandora nevű bolygón játszódik – az Avatarhoz semmi köze! Itt találhatók a főszereplő vadászok, akik értékes idegen technológiákra pályáznak, miközben a helyi banditákkal és egy óriási zsoldossereggel is leszámolnak.

A Sonic, a sündisznó friss box office sikerei után biztosan felbátorodtak a stúdiók, hogy tető alá hozzanak újabb játékadaptációkat, melyek erős rajongói táborral rendelkeznek. A Csernobilért mindenféle díjat megkapó Craig Mazin már el is készítette a forgatókönyvet,

a rendezésre pedig a Motel és a Kabinláz rendezőjét, Eli Roth-ot kérték fel.

Roth kifejezetten zabolátlan és véres filmjeiről híres. Csak mostanában kezdett el megtérni a könnyedebb filmek felé: legutóbb A végzet órája című családi fantasy-t láthattuk tőle. Nyilatkozata alapján mindig is szeretett volna egy ilyen nagy volumenű, ambiciózus alkotást tető alá hozni – a játék készítőivel pedig nagyon jól halad a kreatív procedúra.

Eli Roth

A bolygóközi Mad Max-re hajazó történet további kérdése a korhatárbesorolás. Sokak szerint lehetetlen átadni a Borderlands karaktereinek kattant világát anélkül, hogy a 18-as karikát ne biggyesszék rá. Roth erre tökéletes választás, hiszen kifejezetten kedveli a brutalitást, de egy költséges sci-finél a Lionsgate stúdiónak kétszer is meg kell gondolnia, mennyire engedik el a gyeplőt.

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel 2017-ben csatlakozott a Filmtekercs szerkesztőségéhez, 2018 és 2022 között szerkesztőként segítette a lap mindennapi működését. Bár celluloid-mindenevő, kedvencei a morális kérdéseket feszegető filmek, a kamaradarabok, az igényes blockbusterek, emellett szenvedélyes katasztrófaturista is, így nincs olyan egy-kétpontos film, amely ne keltené fel az érdeklődését.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com