Hírek

Csillagot kapott Luke Skywalker

Mark Hamill, aki természetesen Luke Skywalkert alakítja a Star Wars-filmekben, megkapta a saját csillagát a Hírességek Sétányán, Hollywoodban. A ceremónián részt vett többek között George Lucas és Harrison Ford is.

A 2 630. csillag boldog tulajdonosa lett Mark Hamill, aki Luke Skywalkerként vált híressé az 1977-es Egy új reményben, sőt legutóbb is a híres jediként tűnt fel a vásznon, méghozzá Az utolsó jedik címet viselő, nyolcadik Star Wars-részben. Ezen kívül szerepelt még a Jay és néma Bob visszavág, Kingsman: A titkosszolgálat című filmekben, illetve gyakran adja a hangját a leghíresebb képregényes főgonosznak, Jokernek, sőt számos Broadway darabban is fellépet.

Az ünnepségen George Lucas, a Star Wars illetve az Indiana Jones megalkotója beszélt először. Elmondta, hogy nagyon büszke Hamillre, akinek a lelkesedése fogta meg először, hiszen ő egy olyan karakter, akit „nem lehet megírni”. Ezután pedig Mark Hamill régi barátja és kollégája, a Han Solót alakító Harrison Ford méltatta a színészt. Megjegyezte, hogy nagyon hiányzik a ceremóniáról trimuvirátusuk harmadik tagja, a nemrégiben elhunyt, Leia hercegnőt alakító Carrie Fisher. Rajtuk kívül tiszteletét tette az ünnepségen még Rian Johnson, az Utolsó Jedik rendezője, néhány színész a filmből, úgy mint Billie Lourd vagy Kelly Marie Tran, a Lucasfilm elnöke, Kathleen Kennedy, néhány rohamosztagos, illetve R2D2 is. Végül Mark Hamill szólalt fel, s beszédében megköszönte Lucasnak, Fordnak, a családjának és a rajongóinak – beszédjét pedig egy híres-hírhedt Joker-kacajjal, illetve „az Erő legyen veletek”-kívánsággal zárta le.

Aki kíváncsi a teljes ünnepségre, illetve a csillag átadására, az az alábbi videóban megtekintheti:

 

 

Avatar

Rakita Vivien

Rakita Vivien az ELTE Bölcsészkarán végzett film szakon. Kedvence a midcult, illetve a történelmi és gengszterfilmek, valamint sorozatok széles skálája. 2017 óta tagja a Filmtekercs csapatának.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

Kilépve a karanténból, de még annak hatása alatt elkészítettük a VLOGtekercs Romantika és nevetés listáját! 12 olyan vígjátékot és-vagy romantikus filmet listáztunk nektek, amit azoknak is látniuk kell, akiket egyébként hidegen hagy valamelyik műfaj. Az egy tucat film között van tinikomédia, animációs film, kicsit alpári, vagy éppen visszafogottabb, de egészen abszurd mozi is, hogy az egész család kedvére válogathasson. Igyekeztünk az elmúlt húsz év filmterméséből válogatni, de volt néhány klasszikus darab, amit annyira a szeretünk, hogy muszáj volt feltennünk a listára. Ráadásul arra is figyeltünk, hogy mindegyik filmet megtaláljátok valamelyik hazai streaming-szolgáltatón!

Inkább elolvasnád?

 

  • Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor
  • Vágó: Nagy Tibor
  • Főcím: Gyenes Dániel
  • Projektvezető: Nagy Tibor
  • Producer: Molnár Kata Orsolya