Hírek

Csillagot kapott Luke Skywalker

Mark Hamill, aki természetesen Luke Skywalkert alakítja a Star Wars-filmekben, megkapta a saját csillagát a Hírességek Sétányán, Hollywoodban. A ceremónián részt vett többek között George Lucas és Harrison Ford is.

A 2 630. csillag boldog tulajdonosa lett Mark Hamill, aki Luke Skywalkerként vált híressé az 1977-es Egy új reményben, sőt legutóbb is a híres jediként tűnt fel a vásznon, méghozzá Az utolsó jedik címet viselő, nyolcadik Star Wars-részben. Ezen kívül szerepelt még a Jay és néma Bob visszavág, Kingsman: A titkosszolgálat című filmekben, illetve gyakran adja a hangját a leghíresebb képregényes főgonosznak, Jokernek, sőt számos Broadway darabban is fellépet.

Az ünnepségen George Lucas, a Star Wars illetve az Indiana Jones megalkotója beszélt először. Elmondta, hogy nagyon büszke Hamillre, akinek a lelkesedése fogta meg először, hiszen ő egy olyan karakter, akit „nem lehet megírni”. Ezután pedig Mark Hamill régi barátja és kollégája, a Han Solót alakító Harrison Ford méltatta a színészt. Megjegyezte, hogy nagyon hiányzik a ceremóniáról trimuvirátusuk harmadik tagja, a nemrégiben elhunyt, Leia hercegnőt alakító Carrie Fisher. Rajtuk kívül tiszteletét tette az ünnepségen még Rian Johnson, az Utolsó Jedik rendezője, néhány színész a filmből, úgy mint Billie Lourd vagy Kelly Marie Tran, a Lucasfilm elnöke, Kathleen Kennedy, néhány rohamosztagos, illetve R2D2 is. Végül Mark Hamill szólalt fel, s beszédében megköszönte Lucasnak, Fordnak, a családjának és a rajongóinak – beszédjét pedig egy híres-hírhedt Joker-kacajjal, illetve „az Erő legyen veletek”-kívánsággal zárta le.

Aki kíváncsi a teljes ünnepségre, illetve a csillag átadására, az az alábbi videóban megtekintheti:

 

 

Rakita Vivien

Rakita Vivien

Rakita Vivien az ELTE Bölcsészkarán végzett film szakon. Kedvence a midcult, illetve a történelmi és gengszterfilmek, valamint sorozatok széles skálája. 2017 óta tagja a Filmtekercs csapatának.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés