Hírek

Csőd fenyegeti a Római Filmfesztivált

rome-film-festAlkotásokat és főleg szponzorokat keres a Római Filmfesztivál, amelynek idén esedékes nyolcadik kiadását pénzhiány fenyegeti.

Tizenkét millió euróra van szüksége a túléléshez az olasz fővárosban 2006-tól évente megrendezett nemzetközi filmfesztiválnak.

A La Repubblica értesülései szerint ezt az összeget nem lesz könnyű előteremteni, miután a fesztivál három állami szponzorának, Lazio tartománynak, Róma megyének és Róma városának üres a kasszája. Nicola Zingaretti, a februárban megválasztott tartományi elnök választási kampányában egyenesen azt hirdette, hogy a filmfesztiválra az eddigi formájában nem tart igényt.

A nyár végi Velencei Filmfesztivál versenytársaként született őszi római filmszemle finanszírozásának hetven százaléka eddig magánszponzoroktól érkezett, a napilap azonban úgy tudja, hogy ők se mutatkoznak már bőkezűnek.

A fesztivál első számú támogatója, a Banca Nazionale del Lavoro (BNL) tíz százalékkal csökkentette támogatását, más szponzorok pedig egyenesen szakítottak a szemlével a 2012-es kiadás eredményei okozta csalódás miatt.
Mást állít a fesztivál honlapján (romacinemafest.it) Paolo Ferrari, a fesztivált rendező Cinema per Roma alapítvány elnöke, aki szerint a tavalyi kiadást pozitív mérleggel zárták. Ferrari pontosabb adatot nem közölt.

Az alapítvány tagjai május 15-én döntenek a szemle jövőjéről. Addig is Marco Müller a fesztivál művészeti igazgatója filmeket és szponzorokat keres a november 8-17. közötti időre már meghirdetett fesztiválra.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com