Hírek

Csodásan bizarr musicallel nyitja Cannes-t Adam Driver és Marion Cotillard – Annette előzetes

Az idei Cannes-i Filmfesztivált az Annette című musical-dráma nyitja, amely egy bizarr szerelmes történet Adam Driver és Marion Cotillard között. Az előzetes alapján pedig meg is lehet 2021 egyik legjobb filmje!

Itt az első betekintés az idei fesztivál szezon egyik legjobban várt darabjába. A Berlinale- és Cannes-győztes Leos Carax egy eszméletlenül különleges filmmel tér vissza a porondra a 2012-es Holy Motors után.

Az Annette című musical-dráma ráadásul Marion Cotillard és Adam Driver főszereplésével készült.

A történetben Cotillard egy ünnepelt operaénekest alakít, míg Driver egy fanyar humorú stand-up comedy-st. Kettejük házassága tökéletesnek tűnik a világ szeme előtt: szerelem, harmónia, pénz és csillogás. A valóság azonban jócskán eltér a kirakattól. Amikor a pár kislánya világra jön, felborul az életük. A gyermek ugyanis kivételes tehetséget hordoz magában.

A Ron és Russel Mael által írt film nyitja majd az idei Cannes-i Filmfesztivált. Driver és Cotillard mellett szerepel még az alkotásban Simon Helberg, Rila Fukushima és Kiko Mizuhara. Utóbbiak ugyan csak kisebb szerepben.

A fesztivál zsűrijének élén idén is Spike Lee ül majd, a többi döntéshozóról azonban csak júniusban adnak hírt. Hasonló a helyzet a bemutatott filmekkel is. Ugyan a nyár elejéig biztosan érkeznek még hírek egy-egy alkotásról, amelyek helyet kapnak majd a nagy presztízsű seregszemlén, a hivatalos teljes filmlistára még szűk két hónapot várnunk kell.

Addig is gyönyörködjünk a fesztivál nyitófilmjében! Carax sötét, drámai és mégis varázslatos alkotása kiválónak ígérkezik az első előzetes alapján.

Az Annette a jelenlegi állás szerint július 6-án debütál majd Cannes-ban. Ez lesz tehát a rangos filmfesztivál nyitó darabja. Már amennyiben addig nem változtatnak az időponton vagy a formulán, hiszen a koronavírus továbbra is komoly befolyásoló tényező marad az élet minden területén, így a filmes szakmában is.

Arról, hogy a szélesebb közönség mikortól gyönyörködhet Driver és Cotillard furcsa filmjében, egyelőre nincsenek hírek. Reméljük, minél hamarabb!

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia az ELTE-n végezte el a filmes alapszakot, majd az Edinburgh-i Egyetemen a mesterszakot. 2014 óta tagja a ‘tekercsnek. Specializációja a thriller, a krimi és Alfred Hitchcock. Ő a Hírek rovat vezetője.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés