Hírek

A csúcson nyitott az Örökkévalók, de a kritikusok nem szeretik

Egyesek kritikai buktának könyvelték el az Örökkévalókat, de a közönség fülébe még nem jutottak el a rossz hírek: a Marvel továbbra is nyerőnek számít a mozis bevételek tekintetében.

69,5 milliós első hétvégés bevételt tudhat magának az Örökkévalók, amely a Marvel legújabb dobása. A szuperhősfilmeket gyártó stúdió lassan minden hónapban kidob valamit: nyáron a sokat halasztott Fekete Özvegyet, szeptemberben a Shang-Chi és a Tíz Gyűrű legendáját, októberben pedig a Sony által legyártott Venom 2.-t habzsolhatták be a rajongók. Jogosnak tűnt a félelem, hogy az Örökkévalók egy ilyen sűrű időszakban akár bukhat is – egyelőre azonban nem úgy fest a helyzet.

Véleményed van a cikkről vagy a filmről? Írd meg nekünk kommentben!

Felesleges hősök – Örökkévalók

A nagyközönség számára teljesen ismeretlen, de még a képregényfanok jó részének se sokat mondó karakterek nagyvászonra ültetése mindig kockázatos. Viszont a Marvel az utóbbi években gyakran kísérletezett azzal, hogy a fővonaltól távol álló figurákat helyez a középpontba, és egyelőre megtérültek a próbálkozásai. A galaxis őrzői, a Marvel Kapitány és az említett Shang-Chi mind hatalmas sikernek örvendett. Az Örökkévalók, melyet a korábban kisköltségvetésű független filmeket rendező, A nomádok földjéért Oscar-díjat Chloé Zhao készített, egyelőre úgy tűnik stabil lábakon áll a kasszáknál. Bár az idei Marvel-etapoktól elmaradt a bevétel tekintetében.

Az Örökkévalókkal kapcsolatban az volt a fő médiavisszhang, hogy a kritikusok ezt valamiért kevésbé szívlelték, mint a korábbi próbálkozásokat.

A Rotten Tomatoes kritikagyűjtő oldalon jelenleg a véleményezők 48%-a tartja megnézésre érdemesnek a filmet – ez a legalacsonyabb százalék, ami a Marvel 2008 óta tartó filmes univerzuma esetén előfordult. Az elkövetkező heteket tehát meghatározza majd a negatívabb kritikusi attitűd, bár a közönség értékelései korántsem festenek ilyen sötét képet az elkészült filmről.