Hírek

Csúszik a Halál a Níluson-remake, de visszatér benne még egy ismerős

Kenneth Branagh a tavalyi Gyilkosság az Orient Expresszen után újabb Agatha Christie-krimit filmesít meg.

Jövő december helyett egy évvel később, 2020. október 2-án lesz a premierje a Halál a Níluson új feldolgozásának, amit az új Gyilkosság az Orient Expresszen-hez hasonlóan Kenneth Branagh rendez – írja a Deadline. Branagh természetesen a főszerepet, Hercule Poirot-t is megtartotta magának, mellette pedig olyan sztárok bukkannak fel az adaptációban, mint Gal Gadot és Armie Hammer.

Most pedig kiderült, hogy az Orient Expresszben Bouc szerepét játszó Tom Bateman is visszatér az új filmben.

Az új film forgatókönyvét Michael Green írta, aki már a világszerte 352,8 millió dollárt hozó Gyilkosság az Orient Expresszen című filmen is dolgozott.

Az 1937-ben publikált Halál a Níluson főszereplője Poirot, aki egy luxushajón történt gyilkosság ügyében nyomoz Egyiptomban. Ám miközben egyre nő a gyanúsítottak száma, néhányan közülük szintén odavesznek, ami egyre gyanúsabbá teszi az ügyet.

Gyöngyösi Lilla

Gyöngyösi Lilla az ELTE irodalom- és kultúratudomány szakán végzett. Specializációja a szerzői film, a western és az intermedialitás, mániája az önreflexió. Újságíróként és marketingesként dolgozik. A Filmtekercs.hu főszerkesztője.
gyongyosililla@filmtekercs.hu