Hírek

Csúszik az új Jóbarátok-epizód bemutatója

16 év után újra összeáll a Jóbarátok stábja – érkezett a hír februárban az HBO Maxtól. Úgy tűnik viszont, hogy a koronavírus miatt elhalasztják a forgatást, ami nagy valószínűséggel a májusra tervezett bemutatót is érinti – írja a Deadline.

A különkiadás fogatási munkálatai a következő hetekben startoltak volna, de ennek megkezdésére így legkorábban májusban kerülhet sor. A nagyjából egy óra hosszúságúra tervezett különleges epizódot Ben Winston rendezi, a producerek pedig az eredeti, ’94-ben indult sorozat munkálataiban is résztvevő Marta Kauffman, David Crane és Kevin Bright. Azt is megerősítették, hogy

mind a hat Jóbarát benne lesz a folytatásban,

azaz Jennifer Aniston, Courteney Cox, Lisa Kudrow, Matt LeBlanc, Matthew Perry és David Schwimmer.

Mivel az új bemutató időpontja egyelőre ismeretlen, annyit tehetünk, hogy ráhangolódásképpen újranézzük a korábbi részeket (ez egész pontosan 10 évadot és 236 részt jelent). Ezt ezentúl a streamingpiacon májusban bemutatkozó HBO Maxon tehetjük meg, amely 400 millió dollárért vásárolta fel a népszerű sorozatot a Netflixtől.

A Filmtekercs korábban csokorba szedte a Jóbarátok-favoritokat: a kedvenc részeket és a kedvenc mellékszereplőket.

Ezekről a (szubjektív) listákról is érdemes szemezgetni, amíg a ki tudja, mikor, de reméljük, minél hamarabb érkező új epizódra várunk. De ha 16 évet tudtunk várni, ez a néhány hónap már nem jelenthet akadályt.

Avatar

Németh Míra

Németh Míra 2019-ben csatlakozott a Filmtekercs csapatához. Miután látta az Amélie csodálatos élete című filmet, 12 évesen döntött úgy, hogy filmekkel akar foglalkozni. Azóta „mindenevő”: szerzői filmeket, blockbustereket, dokumentumfilmeket egyaránt szívesen fogyaszt, különösen kedveli a sajátos rendezői szemléletet, az abszurd humort és a társadalomkritikát a filmekben.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A sorozatok lényege, hogy nincs meghatározott végük… Ezzel vitatkoznánk!

A 2010-es évektől folyamatosan nő a televíziós és streaming sorozatok száma, köztük pedig az előre meghatározott véggel rendelkező egyévados szériák, vagyis a minisorozatok is egyre nagyobb hangsúlyt kapnak. Nem tudod mi a különbség antológia-, mini- és limitált széria között? Akkor ez a te videód!

A VLOGtekercs stábja ebben a hónapban a minisorozatok formai jegyeit és történelmét járja körbe. Számos ismert és kevésbé ismert sorozatpéldával azokra a kérdésekre kerestük a választ, hogy miért éri meg a nézőnek minisorozatot nézni és milyen előnyei származhatnak az alkotónak a minisorozat formátumból.

Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor

Vágó: Énekes Gábor

Főcím: Gyenes Dániel

Projektvezető: Nagy Tibor

Producer: Molnár Kata Orsolya