Hírek

Csúszik a Star Trek: Discovery premierje

Késő nyárra vagy őszre csúszik a CBS All Access csatornára szánt Star Trek: Discovery premierje – olvastuk a Hollywood Reporteren.

Leslie Moonves, a CBS ügyvezetője hétfőn jelentette be, hogy később startol a legújabb tévés Star Trek produkció. A  CBS All Access első sajátgyártású sorozata már többször csúszott – elsősorban Bryan Fuller showrunner távozása miatt. Moonves úgy nyilatkozott, az a legfontosabb, hogy a végeredmény jó legyen, de bizakodva beszélt a már elkészült nyersanyagokat látva. Bár Fuller más elfoglaltságai miatt nem tudta végigvinni a projektet, de producerként és íróként továbbra is jegyzi a szériát, mely most elsősorban Alex Kurtzman kezében nyugszik.

Az All Access – a CBS VOD szolgáltatása – a Star Trek: Discoveryvel egy több mint ötvenéves franchise új tagját mutatja be, nem csoda, hogy szeretnének megfelelni az eddig  13 filmmel és hat sorozatban, 723 résszel rendelkező univerzum elvárásainak. A franchise utoljára 2005-ben mutatott be tévés epizódot az Enterprise szériában.

A történet az Enterprise és az eredeti Űrszekerek széria közötti időszakban játszódik, és olyan sztárokat vonultat fel, mint Doug Jones és Michelle Yeoh.

Molnár Kata Orsolya

Molnár Kata Orsolya a Filmtekercs.hu egyik alapítója, 2020 augusztusáig főszerkesztője. Geográfusként és filmtörténetre specializálódott bölcsészként végzett, PR-, branding- és marketingtanácsadóként dolgozik. Specializációja a képregényfilm, a sci-fi és a távol-keleti filmek.