Hírek

Csütörtökön kezdődik a Szemrevaló filmfesztivál

Odakint nyár vanA Svájci Nagykövetség, az Osztrák Kulturális Fórum és a Goethe Intézet idén második alkalommal hozza el közösen Budapestre a német nyelvterület filmjeinek legjavát.

A műsor idén is a sokféleség jegyében állt össze: fikciós és dokumentumfilmeket, fesztivál- és közönségfilmeket egyaránt tartalmaz, emellett idén a gyerek- és ifjúsági filmek is nagyobb hangsúlyt kapnak válogatásunkban.

Ha súlyozni akarjuk az idei kínálatot, az erős bemutatkozó munkák nagy számát érdemes kiemelnünk. Sokatmondó, hogy a fesztivál nyitófilmje, a díjakkal elhalmozott Oh Boy is első film, és külön öröm, hogy a tehetséges fiatal alkotók közül kettő, Sandra Kaudelka (Magányos harcosok) és Oliver Ziegenbalg (Orosz diszkó) személyesen is elkíséri filmjét Budapestre.

A vászonról természetesen sok ismerős köszön majd vissza a nyolc naposra bővült fesztiváli hét során. Nem mindennapi szerepekben tündökölnek a német, az osztrák és a svájci film sztárjai – Barbara Sukowa, Susanne Lothar, Maria Hofstätter, Klaus Maria Brandauer, Maria Dragus, Philipp Hochmair, Matthias Schweighöfer, Tom Schilling, Karl Markovics…

De szerzők terén sem maradunk nagy nevek nélkül: Margarethe von Trotta legújabb filmje, a Hannah Arendt éppúgy szerepel a programban, mint Ulrich Seidl Paradicsom-trilógiája,amelynek befejező részét – a fesztivál záróakkordjaként – a rendező jelenlétében vetítjük.

Találkozzunk szeptember 26-a és október 3-a között a budapesti Művész és az Örökmozgó moziban! Tartalmas időtöltést kívánunk!

Tóth Nándor Tamás

Tóth Nándor Tamás külpolitikai és kulturális újságíró volt. A kettő metszetéből alakult ki filmes specializációja: a politikai témájú és a társadalmi változásokat feldolgozó filmek, valamint a Mediterrán-térség, Németország és Latin-Amerika filmművészete. A Filmtekercs Egyesület pénzügyi vezetője. tothnandor@filmtekercs.hu

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com