Hírek

Csütörtöktől bezárnak a mozik, színházak

A mai előadásokat még megtartják, de éjféltől életbe lép a rendelet, amely visszavonásig érvényben is marad.

Az operatív törzs mai tájékoztatóján Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter bejelentése alapján a rendelkezések: „Pillanatnyilag visszavonásig érvényesek, nem látjuk meddig szükséges fenntartani ezeket az intézkedéseket, de konszenzus van arról, hogy nem hetekről, hanem hónapokról beszélhetünk”. A döntés értelmében tilos lesz megtartani a 100 fő feletti beltéri, illetve 500 fő feletti kültéri rendezvényeket is.

Elmarad többek között, a tervek szerint március 23-29. között megrendezésre kerülő Friss Hús Budapesti Nemzetközi Rövidfilmfesztivál is. A szervezők egy későbbi időpontban tervezik majd megrendezni a fesztivált.

A korlátozás egyaránt érinti a multiplexeket és a kisebb művészmozikat is. Az egyes mozik termeinek nagyságától függetlenül elmaradnak az előadások.

Címkék

Varga Dóra

Varga Dóra jelenleg az ELTE filmtudomány képzésének mester szakos hallgatója. Több éve foglalkozik filmkritikaírással, érdeklődési területe a feminista filmkritika valamint a filmzene elmélete, azok kortárs tendenciái. Különösen kedveli az amerikai függetlenfilmeket, a távol-keleti filmeket, a stop-motion animációkat és az európai művészfilmek bizonyos vonatkozásait.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com