Hírek

CURTIZ, Zeroville, Ray Donovan, Mr. Mercedes, Parasite és egyéb előzetesek

Készüljünk rá a hétvégére néhány film- és sorozatelőzetessel. Végre mozikba kerül a CURTIZ –  A magyar, aki felforgatta Hollywoodot és James Franco évek óta a polcon heverő Zeroville-je. Folytatódik a Ray Donovan, a Mr. Mercedes, és új stand-up comedy speciallel jelentkezik Dave Chappelle is.

Ahogy közeleg a nyár vége és az ősz, a mozis és a sorozatos világ is ismét felpörög. Izgalmas filmek és sorozatfolytatások előzeteseivel jelentkezünk ezúttal. Ti mit vártok legjobban?

 

CURTIZ – A magyar, aki felforgatta Hollywoodot

Végre mozikba kerül az idei év magyar filmtermésének egyik legjobban várt darabja. Ugyan a Magyar Filmhét keretein belül sokan láthatták az alkotást, most szélesebb körbe is eljut a CURTIZ – A magyar, aki felforgatta Hollywoodot. A világhírű rendezőről és a Casablanca megszületéséről készült fekete-fehér művet Topolánszky Tamás Yvan rendezőnek köszönhetjük.

Zeroville

James Franco ismét filmet rendezett – évekkel ezelőtt. A Zeroville negyedik éve ült a polcon, ugyanis anno az azóta csődbe ment Alchemy vásárolta meg a forgalmazási jogokat. A ’60-as évek végi Hollywoodot bemutató alkotást végül a myCinema mentette meg, így kerülhet mozikba a Franco rendezte munka szeptember 20-án. A színész persze a főszerepet is viszi, olyan nevek oldalán mint Seth Rogen, Will Ferrell, Megan Fox, Joel King, Dave Franco, Craig Robinson, Danny McBride és Jacki Weaver.

Ray Donovan (7. évad)

Már hetedik évadnál jár a Liev Schreiber vezette Golden Globe-díjas sorozat. A Showtime alkotása egy krimi-dráma, amelyben a címszereplő egy profi fixer, akihez a város elitje fordul, ha valamit el kell intézni. A Ray Donovan november 17-én folytatódik.

Mr. Mercedes (3. évad)

Harmadik évadához ért az egyik Stephen King-adaptáció, a Mr. Mercedes. A Brendan Gleeson főszereplésével készült alkotás ezúttal King Bill Hodges-trilógiájának második könyvét dolgozza fel. A történet egy meggyilkolt író köré épül, akitől milliókat érő kiadatlan könyveket is elloptak. A krimi-thriller folytatása szeptember 10-én érkezik.

The Death of Dick Long

Új filmet készített a finoman szólva is bizarra sikerült Swiss Army Man rendezője, Daniel Scheinert. A történet pedig most sem mindennapi: egy banda egyik tagja meghal, de a többiek mindent elkövetnek, hogy ki ne derüljön, mi is történt. Sőt, még a holttest azonosítását is megpróbálják minél tovább húzni. Az A24 ismét valami egyedit hoz el nekünk szeptember 27-től. Noha a hazai mozikat valószínűleg elkerüli majd a film.

Dave Chappelle: Sticks and Stones

Ötödik alkalommal állt össze a Netflix és Dave Chappelle, hogy az alkotó újabb stand-up estjét vigye el az otthon ülő nézők millióihoz. Legutoljára 2017-ben debütált műsora Chappelle-nek a streaming szolgáltatón, ezt követi most a Sticks & Stones. A rövidke előzetes pedig ugyan semmit nem árul el arról, miről is szól majd a stand-up (nem mintha általában ezeket előre tudná a néző), de legalább Morgan Freeman kellemes hangja vezeti fel az alkotás, amely augusztus 26-tól látható majd.

Parasite (Élősködők)

A cannes-i fődíjas dél-koreai fekete komédia újabb előzetest kapott. A film nemcsak a szakmát hódította meg bemutatkozása óta, hanem a közönséget is – már ami a jegyeladásokat illeti. A Parasite ugyan már megkapta a magyar címét (Élősködők), az alkotásig egészen októberig, a 9. Mozinet Filmnapokig kell várnunk. Ezt követően azonban szerencsére az országos forgalmazása is megindul majd.

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia az ELTE-n végezte el a filmes alapszakot, majd az Edinburgh-i Egyetemen a mesterszakot. 2014 óta tagja a ‘tekercsnek. Specializációja a thriller, a krimi és Alfred Hitchcock. Ő a Hírek rovat vezetője.