Hírek

Világhírű robotemberek szerzik Dario Argento új filmjének zenéjét

A legendás Daft Punk rég hallatott magáról. Most visszamerészkednek a filmzenék terepére, hogy Dario Argento legújabb munkáját fessék alá.

A 79 éves olasz rendező, Dario Argento hosszú pihenés után tér vissza egy filmmel, mely a tőle megszokott misztikus vonalon mozog. A Black Glasses (Occhiali Neri) című olasz produkcióban újra lányával dolgozhat, akit ezúttal főszerepben tudhat, és akire múzsájaként is tekinthetünk. Asia Argento a #MeToo-mozgalom egyik nagy élharcosa volt, amíg ki nem derült, hogy molesztált egy tizenéves fiút, akinek az anyját játszotta egy filmben, melyet ő is rendezett.

Suspiria-hét: A horror olasz mestere – Dario Argento filmjei

A film kapcsán egyelőre nincsenek panaszos hangok, inkább az dominált a főcímeknél, hogy a filmzenét a Daft Punk fogja szerezni. A francia elektronikus zenei duó legutóbb a 2010-es Tron: Örökség aláfestését készítette el, és albumot is 2013-ban adtak ki legutoljára. A Grammy-díjas Daft Punk tehát nem az a feltűnősködő, munkamániás típus, ezért is volt különleges, hogy ők jelezték Argentónak, szeretnék a projektet.

„Nagy rajongóim, ismerik az összes filmem”

– nyilatkozta a rendező – „Hallottak a francia barátaiktól, hogy filmet készítek, felhívtak, és azt mondták, hogy együtt akarnak dolgozni velem.”

A Black Glasses forgatását májusban tervezik elkezdeni. Argento szerint visszatérés lesz a krimi-thrillereihez.

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel 2017-ben csatlakozott a Filmtekercs szerkesztőségéhez, 2018 és 2022 között szerkesztőként segítette a lap mindennapi működését. Bár celluloid-mindenevő, kedvencei a morális kérdéseket feszegető filmek, a kamaradarabok, az igényes blockbusterek, emellett szenvedélyes katasztrófaturista is, így nincs olyan egy-kétpontos film, amely ne keltené fel az érdeklődését.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com