Hírek

Dakota Fanning főszereplésével rendezi meg első filmjét Kirsten Dunst

kirsten dunst Megannyi sztárt követően Kirsten Dunst is úgy döntött, a kamera másik oldalára áll. Első rendezése Plath kultikus regényének, az Üvegbúra adaptációja lesz. A film főszerepében Dakota Fanninget láthatjuk majd – áll a The Guardian hírében.

Kirsten Dunst neve az elmúlt hónapokban a Fargo című sorozat harmadik évada kapcsán bukkant újra és újra fel, hiszen mind a szakma, mind a közönség igen csak elismerően vélekedik abban nyújtott alakításáról. Nem is véletlen, hogy az 1995-ös Interjú a vámpírral óta most jelölték őt ismét Golden Globe-díjra. Azt nem mondhatni, hogy a színésznő ne lett volna elfoglalt az elmúlt években, hiszen a Fargo mellett idén szerepelt még a Midnight Special című filmben, három alkotása (Woodshock, The Beguiled, Hidden Figures) is az utómunkálatoknál jár, illetve Nemes Jeles László mellett ő is tagja volt idén a Cannes-i zsűrinek.

Úgy tűnik azonban mindemellett talált időt rá, hogy saját, első rendezését is tető alá hozza. Hollywoodban sorra veszik rá magukat a színészek és színésznők, hogy rendezőként is bizonyíthassanak: Natalie Portman, Bradley Cooper, Ewan McGregor és Idris Elba – csak hogy néhányat említsünk a legújabb felhozatalból.

Kirsten Dunst másokhoz hasonlóan egy adaptációt tervez, amely Sylvia Plath Üvegbúra című regényére épül. A történetben Esther Greenwood (Dakota Fanning) fiatalon New Yorkba költözik, majd gyakorlati állást kap egy nagy, neves magazinnál. A munka azonban tönkreteszi és felőrli őt, így kénytelen visszaköltözni Bostonba. A regény egyébként a 30 évesen öngyilkosságot elkövető írónő utolsó alkotása, sokan önéletrajzi összefüggéseket látnak a leírtakban. A regény nem először kerül egyébként a filmvászonra: 1979-ben Marylin Hasset, míg 2003-ban Gwyneth Paltrow játszották el Plath-ot.

Dunst a rendezés mellett a forgatókönyvírást is elvállalja Nellie Kim oldalán. A film forgatásának kezdetét 2017 elejére tervezik, premierdátumról egyelőre nincsen hír.

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia az ELTE-n végezte el a filmes alapszakot, majd az Edinburgh-i Egyetemen a mesterszakot. 2014 óta tagja a ‘tekercsnek. Specializációja a thriller, a krimi és Alfred Hitchcock. Ő a Hírek rovat vezetője.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com