Hírek

Dakota Johnson lesz a főszereplője a Netflix Jane Austen: Meggyőző érvek adaptációjának

Dakota-Johnson-Húzós-éjszaka-az-El-Royale-ban-Meggyőző-érvek

A Meggyőző érvek főszerepére szerződött le Dakota Johnson. Az Austen regényt ezúttal a Netflix filmesíti meg.

Dakota Johnson lesz a főszereplő Jane Austen utolsó regényének Netflix adaptációjában – erősítette meg a Collider. A Meggyőző érveket (Persuasion) Carrie Cracknell fogja rendezni, akinek ez lesz az első filmje, de a színházban már bizonyított. Cracknell a Broadway-en rendezte Jake Gyellenhaalt és Tom Sturridge-t is, akik egészen a Tony-jelölésig vitték. A klasszikus regényből az Esőemberért Oscart kapó Ronald Bass ír forgatókönyvet Alice Victoria Winslow segítségével.

Dakota Johnson Anne Elliotot fogja játszani, aki sznob családjával él, viszont a modern világ változásaira érzékeny nonkomformista nő.

A család pénzügyei nem éppen rózsásak, mikor Anne rámenős volt kérője, Frederick Wentworth ismét visszatér az életébe. A fiatal nőnek választania kell, hogy hátrahagyja a múltat, vagy a szívére hallgat, mikor második lehetőséget ad az élet.

A Netflix szerint modern és szellemes lesz a szeretett történet megközelítése, ami így megőrzi az eredetiségét. A Meggyőző érvek csak Austen halála után került az olvasók elé 1817-ben. A mű számos adaptációt megélt televízióban és színházban egyaránt. A soron következő adaptáció forgatása akár már a jövő hónapban megkezdődhet.

Dakota Johnson rezüméje folyamatosan emelkedik mióta maga mögött hagyta az 50 árnyalata franchise-t. Nem sokkal ezelőtt szerepelt több jó fogadtatásban részesülő függetlenfilmben, például a Mogyoróvaj Sólyomban Shia Labeouf mellett. Már az utómunka fázisában jár a The Lost Daughter, ami Maggie Gyllenhaal első rendezői munkája lesz és Johnson mellett Olivia Colman is szerepel.

Nagy Tibor

Nagy Tibor jelenleg az ELTE-n tanul Filmtudomány mesterszakon. Kedvenc műfajai a klasszikus hollywoodi gengszter- és westernfilm. Különös figyelmet fordít az izraeli filmekre és a vallási témákra.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com