Hírek

Kiderült, ki lesz az idei Velencei Filmfesztivál zsűrielnöke

Babylon-Margot-Robbie-2

A Whiplash, a Kaliforniai álom és a Babylon című filmek Oscar-díjas rendezője, Damien Chazelle versenyzőként már visszatérő vendég Velencében, idén azonban ítészként is kipróbálhatja magát.

Nyilvánosságra hozták, hogy a francia-amerikai rendező, forgatókönyvíró és filmproducer, Damien Chazelle lesz az idei Velencei Nemzetközi Filmfesztivál zsűrijének elnöke. Nem ez az első alkalom, hogy a rendező tiszteletét teszi a rangos eseményen: Chazelle olyan sikeres nyitófilmeket szolgáltatott már a fesztivál számára, mint a 2016-os Kaliforniai álom című musical vagy 2018-ban Neil Armstrongról szóló életrajzi drámája, Az első ember.

Közleményében megtiszteltetésnek nevezte a felkérést, és már alig várja, hogy szemügyre vehesse az idei filmtermést a 80. Velencei Filmfesztiválon.

Chazelle mellett zsűrielnöki pozíciót kapott a tavaly Saint Omer című alkotásával a zsűri nagydíja mellett maga is Luigi de Laurentiis-díjban részesülő francia Alice Diop, aki a legjobb debütáló rendezés díjáról dönt majd, valamint az olasz Jonas Carpignano, aki pedig a Horizontok (Orizzonti) szekció zsűrielnöke lesz.

Damien Chazelle és Emma Stone a Kaliforniai álom forgatásán
Damien Chazelle és Emma Stone a Kaliforniai álom forgatásán

A 80. Velencei Nemzetközi Filmfesztivált augusztus 30. és szeptember 9. között rendezik meg.

Nagy Eszter

Nagy Eszter az ELTE filmtudomány mesterszakán diplomázott 2023-ban. Fő kutatási területe a kortárs magyar film, érdeklődési köre a musicalektől kezdve a gótikán és a film noirokon át egészen Bergmanig terjed - illetve még azon is túl.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com