Hírek

Láttad már a Whiplash rendezőjének mobillal forgatott rövidfilmjét?

Damien Chazelle és Emma Stone a Kaliforniai álom forgatásán
Damien Chazelle és Emma Stone a Kaliforniai álom forgatásán

Damien Chazelle, a Whiplash és a Kaliforniai álom rendezője rövidfilmet forgatott az iPhone-jával. Mindezt végig álló üzemmódban. Igen, szerepel benne lépcsős üldözés is.

A megváltozott képarányok más hozzáállást kívánnak meg egy filmkészítőtől. Ezt sokan első  kézből való tapasztalat révén tudjuk.

Damien Chazelle, éppen ezért a megváltozott képarányokkal kísérletezett a telefonjával.

A The Stunt Double című iPhone-jával forgatott kisfilmjének címszereplőjét Tom McComas alakítja — egy egyébként is hivatásos kaszkadőr, akinek a neve többek között A sötét lovag, az Eufória és a Sonic, a sündisznó című filmek stáblistáján tűnt fel korábban.

A film kezdetén McComas egy magas épület tetejéről zuhan le. Amikor ejtőernyője a kritikus pillanatban nem nyílik ki, leperegnek előtte élete filmjei, azaz a filmek, amelyekben kaszkadőrként szerepelt. Villanásokból épül fel a nézők szeme előtt McComas karrierje, amely során az álomgyár nagy klasszikus jelenetei kerülnek megidézésre egy-egy villanásra.

McComas vadregényes tájakon menekül, fut, korlátokon ugrik át vissza a jelen pillanatba. Mindig lelkiismeretesen helyettesítve valakit, akivel majd mindezeket sokan összekötik.

A film kapcsán egy Making Vertical Cinema  (Készíts függőleges filmet)  elnevezésű anyag is napvilágot látott, amiben Chazelle a kísérletekkel kapcsolatos tapasztalatairól beszél, ami mellett az Oscar-díjas Linus Sandgren, a BAFTA-díjas designer, Shane Valentino és a szintén designer April Napier oszt meg tippeket a megváltozott képarányokkal kapcsolatban.

Chazelle, aki 32 évesen minden idők legfiatalabb rendezőjeként kapta meg az Oscar-díjat, aktuálisan a Netflix számára készülő The Eddy című zenés drámával debütált nemrég a képernyőkön. Miközben a sztárparádét ígérő Babylon című filmjével kapcsolatban is egyre sűrűbben kapunk új híreket.

Mlinárik Mariann

Mlinárik Mariann az ELTE-n szerzett MA diplomát filmelmélet és filmtörténet, illetve történelem szakokon. Érdekli a streaming platformok világa. Szívesen készít interjúkat. Szabadidejében fotózik, néhány képe az oldalon is látható.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com