Hírek

Damien születése – Az első ómen előzetes

the_first_omen_Nell_Tiger_Free

Kijött Az ómen előzményfilmjének teljes értékű előzetese, amiben szemtanúi lehetünk, hogy a Sátán fia már születése előtt is keverte a bajt.

Manapság a remakek és előzményfilmek korszakát éljük. Lassan tényleg nincs már olyan híres film vagy brand, amiről ne húzták volna le a sokadik bőrt, különösen igaz a horrorokra. Az ördögűző és a Halloween után most egy újabb klasszikust, Richard Donner 1976-os Az ómen című filmjét vette elő újra Hollywood, hogy megpróbálkozzanak friss vért pumpálni a már régen elfáradt sorozatba. Az eredeti film azt paranoid kérdést járta körbe, hogy mi van, ha az ember saját gyermeke valójában maga az Antikrisztus. Persze a kis Damien hátborzongató történetét nem tudták annyiban hagyni és több folytatás, egy remake és egy egyévados sorozat után most egy előzményfilmmel igyekeznek tovább bővíteni Az ómen mítoszát.

Az új filmben a Nell Tiger Free alakította Margaret nővért az egyház egy római árvaházba rendeli, ahol egy titokzatos lányon keresztül ijesztő víziók kezdik gyötörni, amik minden bizonnyal az Antikrisztus vagyis Damien születését vetítik előre.

Az első ómen annak az Arkasha Stevensonnak az első mozifilmje, aki eddig csak tévés rendezőként tudott bizonyítani olyan sorozatok epizódjaival, mint a Channel Zero, a Légió és a A cseresznye vadiúj íze. A forgatókönyvet pedig Ben Jacoby történetéből Tim Smith-szel és a 2022-es Tűzgyújtó rendezőjével, Keith Thomas-szal közösen írták. A filmben felbukkan még Tawfeek Barhom, Sonia Braga, Charles Dance, Ralph Ineson és Bill Nighy is.

Az első ómen április 4-én kerül a magyar mozikba.

Sztepanov Márkó

Sztepanov Márkó a METU képalkotás szakán diplomázott 2023-ban, jelenleg televíziós műsorkészítő mesterképzést végez. Javíthatatlan mozifüggő, filmkészítéssel foglalkozik és filmrendezői ambíciókkal is rendelkezik. Mindenevő, de a horror és az akció műfajok a gyengéi és bármikor megvédi Michael Bay renoméját.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com