Hírek

Damon Lindelof egy lehetséges Watchmen második évadról

Watchmen – Regina King

Damon Lindelof, a Watchmen sorozat megalkotója a második évad lehetőségeiről beszélt egy interjúban, ami szinte biztos, hogy nélküle fog megvalósulni. Persze, ha valaki vállalja a feladatot.

Alan Moore és Dave Gibbons legendás képregénye, az 1986-os Watchmen a képregények rajongóit mind a mai napig lázban tartja. 2008-ban film készült a történetből (nagy változtatásokkal) Zack Snyder rendezésében és tavaly az HBO-n debütált a történet folytatásaként szolgáló sorozat.

Két szuperdühös ember – Watchmen

Damon Lindelof (Lost: Eltűntek, Hátrahagyottak) a sorozat megalkotója és a képregény nagy rajongója az első és eddig egyetlen évad után búcsúzik a sorozattól, de ez nem jelenti, hogy az ne is folytatódna. A Comingsoon idézi Lindelof egyik napokban adott interjúját, amiben spoileresen beszél a sorozatról, valamint egy lehetséges folytatásról.

„Ez volt az én időm. A táncparkett közepére kerültem egyetlen percre. Most máson a sor, hogy táncoljon.”

A filmkészítő azt tartja szem előtt, mi a legjobb a sorozatnak és szerinte sokkal izgalmasabb lesz a folytatás, bárki is vegye kézbe a projektet, mint amit ő tudna alkotni. Lindelof elmondta, neki fontosabb volt a Watchment „csak” a tulsai szállal bővíteni, minthogy a végtelenségig nyújtsa tovább a sztorit.

Damon Lindelof szerint valaki képes lehet megcsinálni a Watchmen második évadját: szeretne teret adni az embereknek, akiknek olyan ötletük van, mint neki volt az első évaddal.

Az első évad azzal ért véget, hogy Angela Abar (Regina King) megeszi Dr. Manhattan erejét rejtő tojást, ezzel pedig Manhattanné válhat. A sorozat alkotója szerint ez a történet megkapta a befejezést, azzal, hogy Angela elfogadja a kihívást, még ezt sem kell feltétlenül folytatni.

„(Dr. Manhattan) jó ember volt, de tehetett volna többet. Most megkaptuk a választ, hogy Angela vállalkozik rá, hogy többet tegyen. Szóval vagy működik, vagy nem, ez hív bennünket cselekvésre. Ez tölt el optimizmussal.”

Ti örülnétek, ha az elkezdett történet haladna tovább, vagy megnéznétek milyen más irányokban lehet bővíteni a Watchmen világát?

Nagy Tibor

Nagy Tibor jelenleg az ELTE-n tanul Filmtudomány mesterszakon. Kedvenc műfajai a klasszikus hollywoodi gengszter- és westernfilm. Különös figyelmet fordít az izraeli filmekre és a vallási témákra.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com