Hírek

A Damsel című filmnek Millie Bobby Brown nem csak a főszereplője lesz

Brown állandó kiszólogatása a nézőnek extra játékosságot kölcsönöz a filmnek.

A Damsel című Netflix fantasy főszereplője Millie Bobby Brown lesz. A 16 éves színésznő neve pedig a producerek között is feltűnik majd a stáblistán. Miközben előző filmjét beperelték.

Millie Bobby Brown hercegnőként? Akkor biztosan lesz valami csavar a Damsel történetében.

A Deadline által szerdán közreadott hír szerint a Damsel című fantasy főszerepét Millie Bobby Brown alakítja majd. A rendezői székben pedig az a Juan Carlos Fresnadillo ülhet, akinek a nevét elsősorban a 28 héttel később révén ismerheti a közönség.

Brown, akinek eddigi legismertebb filmes szerepe Eleven a 2016-ban szintén a Netflixen induló Stranger Things című sci-fi és drámasorozatban, legutóbb Enola Holmes szerepében volt látható.

A színésznő a Damselben Elodie hercegnőt alakítja majd, aki arra számít, hogy Henry herceg veszi feleségül hamarosan. Ehelyett egy sárkánynak szeretnék feláldozni.

Az Enola Holmes a Netflix által közreadott adatok alapján az első 28 nap során 76 millió előfizető érdekelődését nyerte el. Ezzel a szolgáltató egyik legsikeresebb filmjévé vált, amit azonban nem kerülnek el a botrányok sem.

A népszerűség mellett a Sir Arthur Conan Doyle hagyatékát kezelő jogutód keresetét is elérte a film, aki még júniusban perelte be a streaming szolgáltatót és a Legendary Pictures produkciós céget, a könyvsorozatot szerzőjét, Nancy Springert, valamint a film alkotói közül Jack Thorne forgatókönyvírót és Harry Bradbeer rendezőt.

Sherlock és Mycroft egyértelmű másodhegedűsök a történetben.

A kereset szerint ugyan Arthur Conan Doyle 1923 előtti művei 2014 óta már köztulajdonnak számítanak, az író csak az I. világháború élményei után kezdte el érzésekkel felruházni Sherlock Holmes karakterét. Ezt pedig a jogutód nehezményezi a film kapcsán.

A Doyle-hagyaték kezelője szerint az Enola Holmes című filmben a neves detektívet úgy ábrázolták, amilyennek a még mindig szerzői jogi védelem alatt álló művekben jelenik meg. A film producerei azonban elutasítják a jogi keresetet. Az ügyben további fejlemények várhatóak.

Mlinárik Mariann

Mlinárik Mariann az ELTE-n szerzett MA diplomát filmelmélet és filmtörténet, illetve történelem szakokon. Érdekli a streaming platformok világa. Szívesen készít interjúkat. Szabadidejében fotózik, néhány képe az oldalon is látható.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com